© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ελλάδα: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Εξαιρετικά δύσκολη κρίνεται η κατάσταση με τις πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, στη Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Λουτρακίου Κορινθίας, όπου προκλήθηκαν αναζωπυρώσεις. Για τα Δερβενοχώρια έχει εκδοθεί από το μεσημέρι της Τρίτης, μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων τεσσάρων οικισμών και συγκεκριμένα των οικισμών Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα.

Η εικόνα στις εξελισσόμενες πυρκαγιές, όπως περιγράφηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Γιάννη Αρτοποιό, έχει ως εξής:

«Η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας είναι σε ύφεση. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι’ αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα».

Σημειώνεται ότι η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αποδέχτηκε το αίτημα βοήθειας προς τη Ελλάδα και θα διατεθούν για συνδρομή στην αεροπυρόσβεσης τέσσερα αεροσκάφη, δύο από Ιταλία και δύο από Γαλλία. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της επικράτειας παραμένουν σε επιφυλακή και συνδράμουν στις πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails