© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο για τα 4 βραβεία Όσκαρ στο «Poor Things»

Η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τέσσερα βραβεία στην 96η τελετή απονομής των Όσκαρ 2024 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Dolby Theater του Λος Αντζελες.

Η Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η βράβευση του "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου, της κατά γενική ομολογία καλύτερης, ως τώρα, ταινίας του, με τέσσερα πολύτιμα Όσκαρ έρχεται να επισφραγίσει την ανάδειξή του σε δημιουργό παγκόσμιας απήχησης. Και μάλιστα σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από έντονο συναγωνισμό, με ταινίες που ήδη θεωρούνται ορόσημα της Έβδομης Τέχνης. Το "Poor Things" εδραιώνει οριστικά τον Γιώργο Λάνθιμο, ως μια από τις πιο ρηξικέλευθες και ανανεωτικές ματιές στο σύγχρονο κινηματογραφικό σύμπαν. Και κάτι περισσότερο: Επιβραβεύει μια προσωπική πορεία, με απολύτως αναγνωρίσιμη οπτική, που όχι μόνο συνομιλεί, αλλά επιδρά στις σύγχρονες τάσεις σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά. Τιμά στο πρόσωπο του Λάνθιμου, έναν εξωστρεφή δημιουργό που ακάματα πειραματίζεται και τελειοποιεί την έκφρασή του και τα μέσα της. Η πανάξια βράβευση της τελευταίας του δημιουργίας προκαλεί τον έπαινο και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων και προδιαγράφει άκρως ενδιαφέρουσα τη συνέχεια της πραγματικά μετεωρικής του πορείας. Πολλά, θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές του "Poor Things"».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στο Γιώργο Λάνθιμο για αυτή τη σπουδαία επιτυχία, που μας έκανε όλους υπερήφανους. Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, για το χώρο της τέχνης και του Σύγχρονου Πολιτισμού ευρύτερα. Το Poor Things, κέρδισε τους φίλους του κινηματογράφου στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Εύχομαι στο Γιώργο Λάνθιμο να συνεχίσει να πατά στις κορυφές του κόσμου για πολλά χρόνια ακόμα».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails