© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Χίος: Θεία Λειτουργία σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη [video]

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024. Μία ξεχωριστή θεία Λειτουργία, σε μελοποίηση του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησαν οι πιστοί, που βρέθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Τις ψαλμωδίες απέδωσε η παιδική-νεανική χορωδία "Άγιος Σπυρίδων" Κέρκυρας, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Διονυσιείου Μουσικού σχολείου Χίου υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς η μελοποίηση της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκε για πρώτη φορά στο Μητροπολιτικό Ναό στη γενέτειρα του, τη Χίο, μετά από 40 χρόνια από την κυκλοφορία της και μάλιστα από μικρά παιδιά.
Να θυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία κυκλοφόρησε σε βινύλιο, το 1984.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails