© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

VIDEO: Η βραδιά του Μορφωτικού Κέντρου “Αληθώς” για τους Επτά Λόγους του Εσταυρωμένου

 

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παρουσίασε, το βράδυ της 26ης Απριλίου 2024, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, ειδικό αφιέρωμα, με γενικό τίτλο: “Οι εφτά φράσεις του Χριστού στον Σταυρό”, ως εξής:

* Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄ ομίλησε με θέμα: “Θεολογική σημασία των επτά λόγων του Εσταυρωμένου”.

* Το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ, χοράρχη – μουσικού - λαμπαδαρίου Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου, παρουσίασε λαοφίλητους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά το ζακύνθιο ιδίωμα της ψαλτικής.

* Ενδιάμεσα των ύμνων, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ απήγγελε τα σχετικά με τους Επτά Λόγους του Σταυρού χωρία από την Καινή Διαθήκη, μαζί με σύντομες σχολιαστικές αναφορές από τη σύγχρονη Ποίηση.

Επιμέλεια κειμένων: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails