© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Ο φλογισμένος Δεκέμβριος της Αθήνας


Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι το σημαντικότερο γεγονός του χρόνου που εκπνέει στην Ελλάδα ήταν η Δεκεμβριανή Εξέγερση των Νέων, η οποία έγινε πασιφανής κυρίως στην Αθήνα.
Η πρωτεύουσα δεν έπαψε πάντως να ζει στους φλογισμένους / οργισμένους ρυθμούς εκείνων των ημερών, οι δε αναλυτές εκτιμούν, ότι, μετά την "ύφεση" των χριστουγεννιάτικων εορτών, θα έχουμε τη συνέχεια των προβλημάτων.


Η Αθήνα δεν είναι πια όπως την γνωρίζαμε... Ο φακός του συνεργάτη μας Μανώλη Δημελλά είναι κάτι περισσότερο από εύγλωττος: Αποτυπώνει στιγμές έντασης δυναμικές, είτε απ' τους δρόμους, είτε απ' τους τοίχους, οι οποίοι -ως γνωστόν- έχουν λαλιά... Πρόκειται για ένα αξιοπρόσεκτο φωτοπάζλ, το οποίο αξίζει να προσεχθεί από τους αναγνώστες μας, ώστε να βγάλουν και τ' αναγκαία συμπεράσματα.










6 σχόλια:

Alkmini είπε...

οι φετινες γιορτες δεν ειναι ιδιες...
το νοιωθω και το βλεπω και σε αλλους αυτο το "με το ζορι γιορτινη ατμοσφαιρα".
π.Παναγιωτη πολυ καλη η αναρτηση σου.
Καλο Βραδυ.

Δέσποινα είπε...

Υπάρχει κι άλλο σύνθημα, ακόμα πιο τραγικό:
"Merry CRISIS and a happy new FEAR".

Ανώνυμος είπε...

το μέλλον μιας πόλης, είναι γραμμένο στους τοίχους της

Unknown είπε...

Πατέρ Καποδίστρια καλές εορτές και ο νέος χρόνος ας μας φέρει ειρήνη και αγάπη.
Οσον αφορά τα γεγονότα της εξέγερσης στην Αθήνα ήμουν πριν 2 βδομάδες και έτυχα απο πρώτο χέρι να διαπιστώσω το κλίμα που επικρατεί.
Είδα ένα αλλόκοτο σκηνικό
Υπάρχει μια παράξενη ασάλευτη οργή που μπορεί να την παρατηρήσει κανείς στα συνθήματα στους τοίχους της πόλης και απο την άλλη μια δήθεν γιορτινή ατμόσφαιρα.
Οι κάτοικοι της πόλης άλλοι φοβισμένοι, άλλοι απαθείς, άλλοι αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη και γενικά μια κατάσταση που γεννάει κάποια μηνύματα.
Το θέμα είναι για μένα ο κόσμος να αντιδράσει άλλα όχι έτσι και με αυτό το βίαιο τρόπο.
Ελπίζω το 2009 οι άνθρωποι να ξαναβρούν το όνειρο τους για ελευθερία.
Το έχουμε όλοι ανάγκη.
Χάρηκα που σε ξαναβρήκα τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου για ένα καλύτερο ποιητικό 2009

panagiotisandriopoulos είπε...

Oι φωτό του Μανώλη Δημελλά για άλλη μια φορά μας φωτίζουν το πρόβλημα.
"Φωτιά στην κοινωνία του θεάματος"! Λέει η τοιχογραφία.
Τα πάντα ρει. Άρα σίγουρα ακόμα δεν έχει κλείσει ο κύκλος της βίας.
Πότε άραγε θα αναζητήσουμε τα αίτια; Για να προλάβουμε τα επόμενα Δεκεμβριανά;

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μοιάζει σαν ένα επώδυνο, πυρετώδη και αργό τοκετό και δεν ξέρει κανείς τί ακριβώς θα γεννηθεί απο έναν φθαρμένο κόσμο βίας σε όλες τις μορφές..
Αυτές οι γιορτές είχαν μία σκιά του αίματος και του τρόμου. Θέλω να ελπίζω οτι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πιο κάτω, μήπως αναποδογυρίσει το σκηνικό και ξαναρχίσει ο κύκλος απο άλλο σημείο.. Μήπως! Είπα οτι θέλω να ελπίζω, όχι οτι ελπίζω..Κάπου κάποτε κάποιος θέλει να βρεί κάπου να κρατηθεί, κι αυτό είναι μόνο η ελπίδα.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails