© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Για την "Πρωτοβάθμια Κοινωνική Παρέμβαση"

Έφτασε στα χέρια μου το πρώτο ευοίωνο τεύχος ενός περιοδικού, το οποίο πράγματι ξεχωρίζει μες από τον εκδοτικό ορυμαγδό που μάς κατακλύζει κάθε μέρα. Και παρότι, ειδικών επιστημονικών ενδιαφερόντων, θέλγει ευχάριστα και προβληματίζει τους ενδεχόμενους αναγνώστες.

Πρόκειται για την "Πρωτοβάθμια Κοινωνική Παρέμβαση", την περιοδική έκδοση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Κέρκυρας.

Για την όλη προσπάθεια του ΚΨΥ - ΙΚΚ και την έκδοση μάς πληροφορεί, εν είδει editorial, η Τατιάνα Καρύδη, Κοινωνική Λειτουργός:

"(...) Θα παρεμβαίνει με άρθρα του στον τοπικό τύπο σε μηνιαία βάση, μέσα στο 1ο δεκαήμερο του μήνα, ώστε να προάγει θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Το Κ.Ψ.Υ. είναι μια δημόσια υπηρεσία Ψυχικής Υγείας που εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η προσπάθεια αυτή θα συμπληρώνεται με την περιοδική έκδοση σε τετραμηνιαία βάση, η οποία θα προάγει τον προβληματισμό γύρω από τα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και τα δρώμενα της δικής μας και των άλλων εμπειριών".

Στο πρώτο καλοκαμωμένο τεύχος, που ήδη κρατάμε στα χέρια μας, συνεργάστηκαν τα εξής στελέχη του Κ.Ψ.Υ., Ι.Π.Κ. Κέρκυρας: Ανδρέας Κατσαρός Ψυχίατρος, Μίχα Ρωξάνα Παιδοψυχίατρος, Κατερίνα Μίαρη Ψυχολόγος, Νατάσα Ζώτου Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος Εργοθεραπευτής, Σταυρούλα Δημητρακοπούλου Κοινωνική Λειτουργός, Θεανώ Γαλανάκη Εργοθεραπεύτρια, Μυροφόρα Πέτρου Λογοθεραπεύτρια, Αγγελική Τσακμάκη Επισκέπτρια Υγείας, Ευφροσύνη Κούτση Ψυχολόγος, Τατιάνα Καρύδη Κοινωνική Λειτουργός, Σοφιάνα Βασιλείου Δ.Ε. Αδ. Νοσοκόμων.

Εμείς, από την ιντερνετική μας αυτή γωνιά, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ολόθερμα, να τελεσφορήσει ο αγώνας των ειδικών αυτών επιστημόνων, η δε περιοδική τους έκδοση να ευαισθητοποιήσει τους πάντες εντός κι εκτός της Κέρκυρας, συνεγείροντάς τους γόνιμα προς την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων ψυχικής υγείας, τα οποία ευδοκιμούν -ατυχώς- και στα... καλύτερα σπίτια της σύγχρονης λαβυρινθώδους κοινωνίας μας.
Καλόν αγώνα! Καλά αποτελέσματα, παιδιά!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και το αφιέρωμα.
Ο ..δαίμων του τυπογραφείου έκανε το θαύμα του ως προς τον τίτλο του περιοδικού μας που είναι: "Πρωτοβάθμια Κοινοτική(αντί της λέξης Κοινωνική) Παρέμβαση", ενοώντας οτι η έμφαση δίνεται στις δράσεις προς την Κοινότητα αν και κατ επέκταση είναι προς την κοινωνία.
Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προς τα άτομα και τις οικογένειες, προς τους ενήλικες, τους εφήβους και τα παιδιά, και προς τον τομέα της αγωγής-προαγωγής, της πρόληψης της της ευαισθητοποίησης της κοινότητας, και της άμβλυνσης του κοινωνικού στίγματος για την ψυχική διαταραχή.
Μπορείτε να δείτε αρθρογραφία και πληροφόρηση ως προς το Κέντρο Ψυχικής Υγείας- Ιατροπαιδαγωγικό Κέρκυρας στη διεύθυνση:
http://tkaridipsynk.blogspot.com/
Τατιάνα Καρύδη
κοινωνική λειτουργός ΚΨΥ-ΙΚΠ

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails