© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Βυζαντινοί και Mαρωνίτικοι Ύμνοι από την Sœur Marie Keyrouz

Μεγάλες Μέρες Κατανυκτικής Εβδομάδας και λόγω της πολλαπλώς δεδηλωμένης αγάπης μου προς τον Λίβανο, ακούω τον διπλό δίσκο ακτίνας της Sœur Marie Keyrouz, Chant byzantin Chant traditionnel maronite, έκδοση harmonia mundi. Πράγματι, το πρώτο cd περιλαμβάνει παραδοσιακούς μαρωνίτικους ύμνους και το δεύτερο βυζαντινούς (μ' έμφαση στην Εβδομάδα των Παθών).
Η Μοναχή Marie Keyrouz γεννήθηκε στο Deir el Ahmar του Λιβάνου, κατ' αρχήν ανήκε θρησκευτικά στους Μαρωνίτες, τώρα όμως ανήκει στους Μελχίτες. Εν τω μεταξύ, το 1991 ανεδείχθη διδάκτωρ Μουσικολογίας και Ανθρωπολογίας στη Σορβόνη. Η πορεία της στη Μουσική είναι αξιοθαύμαστη, η δε φωνή της συγκινεί και αναγνωρίζεται παγκοσμίως.
Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της,
εδώ. Παρακολουθήστε όμως και την ίδια ν' αποδίδει ύμνους:

4 σχόλια:

anepidoti είπε...

καλό πάσχα!
να περάσεις όμορφα και όπως εσύ νομίζεις!
δίπλα σε αγαπημένους!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ανεπίδοτη,

Ωωω, ευχαριστώ!
Ανταποδίδω τις ευχές, με αγάπη κι εκτίμηση!

Πάντα Αναστάσεις!

Anastasios είπε...

Eυαίσθητη, συγκινητική, πασχάλια η φωνή της...

Καλό κουράγιο για το υπόλοιπο της Μεγαλοβδομάδας!

Ανώνυμος είπε...

Mεγάλο μάθημα μουσικής για όσους δεν ψάλλουν αλλά μιμούνται τους αυθεντικούς ψάλτες. Eυχαριστώ για το δώρο σου, π. Παναγιώτη. Oμολογώ ότι δεν γνώριζα τη φωνή αυτή. Eξαιρετική ερμηνεύτρια. Kαλή Aνάσταση!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails