© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Πάσχα με τους Ορθόδοξους στη Rennes της Γαλλίας

Ι. Στον Επιτάφιο


ΙΙ. Στην Ανάσταση


Η Δέσποινά μας μόλις επέστρεψε από την πόλη Rennes της Βρετάνης στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου πέρασε το Πάσχα με τους εκεί ντόπιους Ορθόδοξους, αλλά και τους Έλληνες φοιτητές της κέλτικης αυτής πόλης.
Το σημείο σύναξης ήταν ο ταπεινός ναός των Αγίων Ιωάννου Κροστάνδης και Νεκταρίου Αιγίνης του κλίματος της Ρωσικής Διασποράς, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Κομάνων Γαβριήλ (Guy Gyriel Maria de Vylder) κι Εφημέριο τον père Jean Roberti.
Από εκεί και οι παραπάνω φωτογραφίες του Επιταφίου και της Ανάστασης, που μάς έφερε.

* * * * * * *

Με την ευκαιρία, αξίζει ν' αναφέρουμε, ότι τον Νοέμβριο του 2007 η Δέσποινα παρευρέθηκε στον παραπάνω ναό σε μια χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κομάνων. Μόλις τώρα ανακαλύψαμε το σχετικό βίντεο στο Διαδίκτυο, το οποίο παρουσιάζουμε παρακάτω (φαίνεται και η Δέσποινα κάπου), ώστε να γνωρίσετε κι εσείς μια άλλη εκδοχή της Ορθοδοξίας, έξω από τα αυτονόητα ή και στερεότυπα των ελλαδίτικων εκκλησιασμών:

4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Έχει μια άλλη ατμόσφαιρα..
Τυχερή η Δέσποινα που έχει τις ευκαιρίες να ζει τέτοιες στιγμές.

Anastasios είπε...

Εμείς που έχουμε εμπειρίες από εκεί και από εδώ συνυπογράφουμε...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναΐς,

Χριστός Ανέστη! Ναι, αξίζει να βιώνει κανείς την παγκοσμιότητα της Ορθοδοξίας στον Κόσμο. Έτσι μαζεύει και τα πούπουλα του δικού του εγωισμού.

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Αναστάσιε,

Ναι, όντως, εσύ γνωρίζεις καλύτερα! Και μάλιστα τη συνύπαρξη με τ' άλλα δόγματα!

Χαίρε αναστάσιμα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails