© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Στη Γαλλία χαρακτικά της Αριας Κομιανού


Έκθεση έργων χαρακτικής της Αριας Κομιανού παρουσιάζεται εδώ και λίγες ημέρες στη Λουνέλ της νότιας Γαλλίας, μετά τη βράβευσή της σε διαγωνισμό που προκήρυξε ο σύνδεσμος «Les Amis du Fonds Medard» (Οι φίλοι της Συλλογής Μedard).

Η 70χρονη χαράκτρια έχει διακριθεί πολλές φορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων στις: Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ιαπωνία, Κίνα κ.ά. Στη Λουνέλ παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα ξυλογραφιών της, πορτρέτα Ελλήνων ποιητών, μαυρόασπρες σκηνές της καθημερινότητας και άλλα θέματα από τη μακρόχρονη διαδρομή της στον εικαστικό χώρο.

Παράλληλα με την έκθεση της Αριας Κομιανού που θα διαρκέσει ώς τις 28 του μηνός, στη Λουνέλ εκτίθεται και μια επιλογή από σπάνιες εκδόσεις αρχαίων ελληνικών συγγραμμάτων, από τους «Ελληνικούς θησαυρούς της συλλογής Μεντάρ». Γάλλος φιλέλληνας του 19ου αιώνα, ο Λ. Μεντάρ (1768 - 1841) ήταν παθιασμένος συλλέκτης σπάνιων βιβλίων.

Ανάμεσα στους «Θησαυρούς» του που εκτίθενται είναι οι τραγωδίες του Σοφοκλή σε έκδοση του 1502, ο «Πλάτων» του Μ. Φισίν που παρουσιάστηκε σε έκθεση το 1839, επίσης πέντε εκδόσεις του «Δάφνις και Χλόη» του Λόγου (και η έκδοση του 1800) κ.ά.

Η Αρια Κομιανού είναι ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Διεθνούς Ενωσης Χαρακτών ΚΙWA στην Ιαπωνία και του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Αrt Addiction στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.


Πηγή: Καθημερινή, 10.6.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails