© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Φωτεινή Δάρρα και Ανδρέας Πυλαρινός συν-επήραν την Πόλη






Το περασμένο Σάββατο, δυο διάσημοι Ζακυνθινοί, η Φωτεινή Δάρρα και ο Ανδρέας Πυλαρινός, μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, συν-επήραν την Πόλη μες από τον ιστορικό Ναό της Αγίας Ειρήνης Κωνσταντινουπόλεως (που είναι Μουσείο), ερμηνεύοντας έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, παραδοσιακά τραγούδια και δύο γνωστά τουρκικά τραγούδια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωγραφείου και τον Σύνδεσμο Μουσικοφίλων του Πέρα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την Πόλη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010.

Παρέστησαν ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πρόξενος της Ελλάδος Νίκος Σιγάλας, Φαναριώτες Κληρικοί, ομογενειακά στελέχη, Καθηγητές, Ακαδημαϊκοί, Τούρκοι Ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι και επιχειρηματίες, ξένοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι άλλων μειονοτήτων. Απ' όλες τις πλευρές τονίσθηκε η αναγκαιότητα επιβίωσης και ανάπτυξης του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ δείτε στην Ιδιωτική Οδό. Οι φωτογραφίες είναι του αγαπητού μας κ. Νίκου Μαγγίνα.

3 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

Μακάρι, η μουσική, οι τέχνες και τα γράμματα να θεμελιώσουν την γέφυρα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και διαλόγου.

kiki είπε...

Μοναδική φωνή η Δάρρα!

Unknown είπε...

Αγαπάμε πολύ την πανέμορφη και ταλαντούχα Φωτεινή Δάρρα. Φαντάζομαι πως σε συνεργασία με τον κ. Πυλαρινό θα έδωσαν στο κοινό μια μοναδική παράσταση. Μπράβο τους!

Ας ελπίσουμε πως όπου δεν τα καταφέρνει η διπλωματία, μπορεί να τα καταφέρει η Τέχνη!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails