© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Στιγμές Τέχνης στη South Africa [δ΄ μέρος: Λαϊκά έργα]






Σε πολύ παλαιότερες αναρτήσεις μας είχαμε παρουσιάσει τρείς ομάδες με δείγματα Τέχνης, τα οποία συναντήσαμε στο Johannesburg, ήτοι: α) Διάφορα έργα στο University of Johannesburg, β) Άλλα εκτεθειμένα σε δρόμους, κήπους, πλατείες και γ) Έργα Μπατίκ.
Σήμερα επανερχόμαστε με χαρακτηριστικά δείγματα αφρικάνικης λαϊκής τέχνης, φωτογραφημένα επιτόπου, εκεί στον Νότο της Γης μας. Το πρώτο είναι ζωγραφική σε πέτρα και μάς δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο από τους φίλους, με τους οποίους συναναστραφήκαμε στα μέρη εκείνα. Τα υπόλοιπα είναι μάσκες ξυλόγλυπτες, οι οποίες πωλούνται στις αγορές για τους τουρίστες.
Όλα πάντως νιώθεις, ότι είναι όντως έργα τέχνης και ψυχής, εκφραστικά ενός ολόκληρου Πολιτισμού και της τόσο μακρινής σ' εμάς εσωτερικότητας των ντόπιων.

2 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Αυτή η πέτρα είναι πανέμορφη!!

Τρελοτουρίστρια

kiki είπε...

Πολύ μ' αρέσει η τέχνη τους!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails