© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πέρασμα από τη Μεσσηνιακή Μάνη
Η διάβασή μας σήμερα το μεσημέρι από τη Μεσσηνιακή Μάνη (Προσήλιο, Κάμπος, Καρδαμύλη, Στούπα) μοιάζει πέρασμα σε μιαν άλλη εποχή. Παντού ξεπροβάλλουν πύργοι και πετρόχτιστα σπίτια. Χωριά γατζωμένα στους βράχους του Ταΰγετου, εκεί απ' όπου εκπορεύεται η διαχρονική ισχύς των κατοίκων. Τα εκκλησάκια βασιλεύουν εδώ, δηλώνοντας και διαδηλώνοντας την παρουσία του Επέκεινα στο Ενθάδε! Οι σπηλιές των Βράχων μοιάζουν με τους καρδιακούς βράχους και τις σπηλαιώδεις υπομονές των αγέρωχων Μανιατών. Πολλά, πάμπολλα κυπαρίσσια, που υψώνονται πάνω στη σκληράδα του εδάφους, υψώνουν χέρι παρουσίας στο μυστικό προσκλητήριο της Ιστορίας και των δυσχερών Καιρών.

2 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Όμορφη περιδιάβαση σε ιστορικό τόπο, π.Π. Ευχαριστούμε!

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church είπε...

Όταν διακονούσα στην Ουαλία (1987-1993), είχα βρει εκεί κάποιους Ομογενείς 70-80 χρονών με καταγωγή των γονέων τους από την Καρδαμύλη. Εκείνοι είχαν γεννηθεί στην Ουαλία. Το ελληνικό επίθετό τους ήταν "Μαυρογεννέας". Μετά όμως από τόσα χρόνια στη Διασπορά το είχαν αγγλοποιήσει και μετατρέψει σε "Morgan".

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails