© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γράφει -σε τέσσερα μέρη- ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ. Κάντε κλικ στην ανωτέρω φωτό, για να έχετε πρόσβαση στον θεατρικό κόσμο της Τζένης Ρουσσέα!

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Οδυσσέας Ελύτης του Δημήτρη Λάγιου


Ημέρες Οδυσσέα Ελύτη και Δημήτρη Λάγιου αυτές που περνάμε. Άνοιξη ήταν, όταν μάς αποχαιρέτησαν και οι δύο: Ο πρώτος στις 18 Μαρτίου 1996, ο δεύτερος 11 Απριλίου 1991. Στην Αιωνιότητα της Άνοιξης και οι δύο! Έστωσαν!

 


Η Μαθητική Μαντολινάτα και Χορωδία Ζακύνθου, υπό τον μαέστρο Αντώνη Κλάδη, στις 30 Ιανουαρίου 2011, μεγαλούργησε! Ανάμεσα στα πολλά άλλα, απέδωσε με μοναδικό τρόπο και με τη συμμετοχή του τενόρου Δημήτρη Σιγαλού δύο στιγμές από την καλότυχη συνάντηση Οδυσσέα Ελύτη και Δημήτρη Λάγιου.

Η γνωριμία και συνεργασία των δύο δημιουργών αναπτύχθηκε στη Ζάκυνθο, κατά το ταξίδι του Νομπελίστα στο νησί του Σολωμού, τον Μάιο του 1980. Τότε παρέστη σε μια συναυλία του Λάγιου [βλ. ανωτέρω φωτογραφίες από τα Επτανησιακά Φύλλα 18 (1997) 45] και δέχτηκε να μελοποιηθεί από τον νέο τότε και πολλά υποσχόμενο συνθέτη το έργο του "Ήλιος ο ηλιάτορας", όπερ και εγένετο!!!

Εσείς μπορείτε -έστω και επετειακά- να αναγνώσετε ολόκληρο το βιβλίο "Ήλιος ο ηλιάτορας", κάνοντας κλικ εδώ.

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Σπουδαίοι δημιουργοί και οι δύο. Τους πεθυμήσαμε...

kiki είπε...

Τι καλοί που ήταν!

Follow by Email

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails