© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Για τη Γκιόστρα τ' Άι-Γιωργιού 2011


Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “GIOSTRA DI ZANTE” διοργανώνει και φέτος την ΓΚΙΟΣΤΡΑ Τ’ ΑΪ – ΓΙΩΡΓΙΟΥ, η οποία, μέχρι την χρονιά των καταστρεπτικών σεισμών του 1953, διεξαγόταν στα πλαίσια του πανηγυριού της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Πετρούτσου, στο νότιο άκρο της πόλης.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις φέτος, επειδή η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα γιορτάστηκε την Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα της πατροπαράδοτης λιτανείας του «Κονίσματος», από το Ψήλωμα στην Αγία Τριάδα, θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 8 Μαΐου 2011.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ώρα 8 μ. μ.:

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακυνθίων. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην παιδική Γκιόστρα 2011.

Ακολουθεί συναυλία από τις χορωδίες των: 1ου «Καραμπίνειου», 3ου «Άμμου» και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ζακύνθου, υπό την διεύθυνση των μουσικών Σταύρου Αμπελά και Μιχάλη Τσαούση.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Ώρα 6 μ. μ.

Λαϊκό πανηγύρι στο χώρο όπου προσεισμικά υπήρχε η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Πετρούτσου (οδός Κάλβου) με ψητά, παστέλια, φιτούρες κ.λ.π.

Ώρα 7 μ. μ.

Εκκίνηση πομπής από τον ίδιο χώρο, η οποία, μέσω των οδών Κάλβου, Αγ. Ιωάννου Λογοθετών (Αϊ – Γιαννιού το Καντούνι) και Κ. Λομβάρδου (Στράτα Μαρίνα), θα καταλήξει στο χώρο μπροστά από την πλατεία Σολωμού, όπου θα πραγματοποιηθούν ιππικοί αγώνες.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ώρα 7 μ. μ. : Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακυνθίων

Ημερίδα με θέμα : «Η πρόσληψη της Γκιόστρας σε κείμενα Ζακυνθινών συγγραφέων. Η περίπτωση της “Ευγένας” του Θεόδωρου Μοντσελέζε».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.00 – 19.15
Έναρξη ημερίδας. Χαιρετισμός Προέδρου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Giostra di Zante”.

Χαιρετισμοί επισήμων.

19.15 – 19.35
Αντωνία Χαρτά, φιλόλογος: «Τραγωδία ονομαζομένη Ευγένα… ποιηθείσα υπό του κυρού Θεοδώρου Μοντσελέζε 1646: εξωκειμενικά συμφραζόμενα, ο ποιητής, το κείμενο / έργο».

19.35 – 19.55
Διονύσης Φλεμοτόμος, λογοτέχνης: «Θεόδωρος Μοντσελέζε: ένας ορθόδοξος Ζακύνθιος. Νεότερα βιογραφικά στοιχεία».

19.55 – 20.15
Πηνελόπη Αβούρη, θεατρολόγος: «Οι μεταμορφώσεις του μοτίβου της giostra publica στο χάρτη των κειμένων που συνομιλούν με την Ευγένα του Θεόδωρου Μοντσελέζε ως υπερ–κείμενο των miracoli».

20.15 – 20.35
Άντα Κορφιάτη, εικαστικός: «Σκηνογραφική πρόταση για το ανέβασμα της Ευγένας του Μοντσελέζε».

20.35 – 20.55
Κώστας Καποδίστριας, ηθοποιός – σκηνοθέτης: «Σκηνοθετική προσέγγιση της Ευγένας του Μοντσελέζε».

20.55 – 21.15
Αθηνά Σαραντίδου, θεατρολόγος: «Η σκηνή του κονταροχτυπήματος στην "Ευγένα" του Μοντσελέζε: μια δραματουργική προσέγγιση των σύγχρονων σκηνοθετικών αποδόσεων της Γκιόστρας στην ελληνική σκηνή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails