© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η εορτή των Βαΐων στην Beira της Μοζαμβίκης






Την περασμένη Κυριακή των Βαΐων ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης ταξίδεψε στη μακρινή και παραθαλάσσια πόλη Beira για τη μεγάλη αυτή εορτή. Οι Ορθόδοξοι της Beira είχαν να γιορτάσουν Βαΐων από το 1976!!!...

Ο Επίσκοπος τέλεσε τα πάντα μόνος του στον συντηρημένον από τη Βουλή των Ελλήνων (πλην όμως ερημωμένον εσχάτως) όμορφο ναό της Αγίας Τριάδος, με την ολοκάρδια συμμετοχή των ελάχιστων Ορθόδοξων από διάφορες εθνικότητες που ζουν στην πόλη αυτήν, ανάμεσα στους οποίους μία μόνον Ελληνίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τη λαμπροφόρα ημέρα το Πάσχα θα συναχθούν μόνοι τους και πάλι στον ναό, για να ανάψουν τις λαμπριάτικες λαμπάδες τους και να ανταλλάξουν αναστάσιμες ευχές!

Ο κ. Ιωάννης επέστρεψε το ίδιο βράδυ στην πρωτεύουσα Maputo για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής. Στην Beira θα ξαναβρεθεί για την εορτή της Πεντηκοστής, όπου ετοιμάζει μεγάλο -κατά το δυνατόν- πανηγύρι, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails