© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αναστάσιμες εμπειρίες στο Maputo της Μοζαμβίκης


Φέτος η κοσμοχαρμόσυνη εορτή της Ανάστασης είχε κάτι το ιδιαίτερο για τους Ορθόδοξους της μοζαμβικανής πρωτεύουσας! Δεδομένου ότι έχουν πλέον πνευματικό πατέρα, τον νέο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, τον Ζακύνθιο, εβίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναστάσιμες εμπειρίες, από την Πρώτη Ανάσταση έως και το γλέντι της Αγάπης της Λαμπρής Κυριακής!!!

Ο ανταποκριτής μας του Maputo Κωνσταντίνος Φ. φρόντισε να έχουμε αποκλειστικό και πλούσιο φωτορεπορτάζ, ώστε και οι ενταύθα να γνωρίσουμε πώς μπορεί κανείς εκ του μη όντος να κάνει έργο: Την ενότητα όλων όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στον Αναστημένο μέσα στο ίδιο σώμα, το Σώμα Εκείνου, δηλαδή την Εκκλησία Του!

Υπογραμμίζουμε τυο γεγονός ότι κατά τον Εσπερινό της Αγάπης παρέστη ο Ρώσος Πρέσβης στη Μοζαμβίκη, ο οποίος μάλιστα, καταφάνερα συγκινημένος, απηύθυνε πασχαλινές ευχές στο εκκλησίασμα (βλ. σχετικές φωτόγραφίες), το οποίο ήταν κυριολεκτικά πολυεθνικό: Έλληνες, Ρώσοι, Μοζαμβικανοί, Βούλγαροι, Φιλλανδοί, Αιθίοπες! Ένα μπουκέτο ανθρώπων δηλαδή σε λατρευτική ενατένιση του "Κυρίου της Δόξης"!!!


Εικόνες από την Πρώτη Ανάσταση ή Gloria


"Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός"
Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό της Αγάπης
"Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες"!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails