© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η αποθέωση των Κoυρκουτζελιών
Μακάρι να μπορούσαμε να μεταδώσουμε στους απανταχού φίλους μας, έστω και μέσω τού ηλεκτρονικού υπολογιστή, την αίσθηση από την συγκομιδή και δη την γεύση των Κουρκουτζελιών, τα οποία φύονται ανά τους αγρούς μας καθ' όλη την περίοδο της προΆνοιξης.

Για εμάς, το μάζεμα των Κουρκουτζελιών, αποτελεί ένα -σχεδόν καθημερινό- πολύ ευχάριστο... άθλημα της εποχής αυτής και λυπούμαστε ότι "ξεβουρίζουν" (ή, αλλέως, "ξεβγαίνουν") μέρα με την ημέρα. Φέτος μάλιστα ήταν σπαρμένες οι πλαγιές και τα λιοστάσια της περιοχής, έτσι που τα γευτήκαμε, τσιγαριστά με αυγά (όσοι δεν νηστεύουν) ή βραστά με μπόλικο ξίδι (κυρίως για τους νηστεύοντες), έως κορεσμού! Και από χρώμα, οι ανωτέρω φωτογραφίες διαδίδουν το μπλε-μοβ των λουλουδιών αυτών προς κάθε κατεύθυνση! 

Σημειωτέον, στην ορεινή Ζάκυνθο ονομάζονται, όχι Κουρκουτζέλια, αλλά "λουλούδια". Η επιστημονική ονομασία τους είναι "Muscari". 

Αυτά περί των αγαπημένων Κουρκουτζελιών! Και του χρόνου, με υγεία, να τα ξαναγευτούμε! Σε όσους δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα καταδέχονται, τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails