© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη και στο Μπουρούντι







Με λαμπρότητα τελέσθηκε η ακολουθία της Αναστάσεως στο Μπουρούντι και στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα, με την συμμετοχή σύσσωμης της Ελληνικής Κοινότητας, Ρώσων, Σέρβων, Πολωνών και Αφρικανών Ορθοδόξων, παρά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Η Ακολουθία της Αναστάσεως τελέσθηκε στις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου λόγω της επικρατούσης κατάστασης στην χώρα ενώ η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργιά τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής και ακολούθως ο Εσπερινός της Αγάπης.

Μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οικείος Επίσκοπος κ. Σάββας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους τους παροίκους για την άριστη συνεργασία και την συμμετοχή τους στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, ευχαρίστησε τους αφρικανούς συνεργάτες της ιεραποστολής για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους, Συνδέσμους, Αδελφότητες, μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και τους φίλους της Ιεραποστολής, που συμβάλλουν στο ανθρωπιστικό - ιεραποστολικό  έργο της Επισκοπής, η οποία κατόρθωσε, με την συμβολή των ανωτέρω, σε δύο χρόνια, σημαντικό έργο σε μία από τις δυσκολότερες και ακριβότερες χώρες της Αφρικής και με την συμπαράστασή τους σήμερα ακούσθηκε το "Χριστός Ανέστη" σε κατάμεστους Ναούς. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι Ορθόδοξοι από την Ρουάντα βρέθηκαν στο Μπουρούντι, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα, ένεκα του ότι ο πρώτος ορθόδοξος ναός στην χώρα τους βρίσκεται ακόμη στην αρχική φάση ανοικοδόμησης.

Ακολούθησε η προσφορά γεύματος αγάπης σε όλους τους Αφρικανούς από την Επισκοπή, ενώ αργότερα παρατέθηκε δεξίωση από την Ελληνική Κοινότητα Μπουρούντι για τους παροίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails