© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κυκλοφορεί το πρώτο ψηφιακό βιβλίο της Ζακύνθου!

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΜΕΤΗ

Όταν η οικονομική δυσχέρεια οδηγεί στην πρωτοπορία, οφείλουμε να το επισημαίνουμε, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, δημιουργού και αυτουργού του Κέντρου Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ,  να συνθέσει το πρώτο ψηφιακό βιβλίο που κυκλοφορεί στο νησί;
Το ψηφιακό σώμα αποτελείται από τις εννιά διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις πανέμορφες εκκλησίες του Μπανάτου, στη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής περιόδου, της πρώτης για το εγχείρημα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου, και από ένα πλούσιο εικονογραφικό και φωτογραφικό υλικό, που ζωντανεύει τα κείμενα και τεκμηριώνει την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σ’ αυτές.
Έχει δε έκταση 124 σελίδες!
Η αναφορά μας σε αυτό γίνεται όχι μόνο για να εξάρουμε την πρωτοβουλία της δράσης, που σε καιρούς τόσο φτωχούς πνευματικά, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποκεντρώσει τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, αλλά γιατί καταφέρνει να βρίσκεται στις επάλξεις της σύγχρονης τεχνολογίας, αφού μέσα από τη διεύθυνση: http://www.nyxthimeron.com/2012/06/e-book-9-2011-2012.html, ο καθένας που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορεί να το διαβάσει.
Και όχι μόνο αυτό: Επειδή ο δημιουργός του έκρινε ότι το περιεχόμενο των διαλέξεων είναι ποικίλης ύλης, προερχόμενο από το χώρο της Θεολογίας, της Ιατρικής, της Λαογραφίας, της Λογοτεχνίας, της Οικολογίας, της Τέχνης, κ.λπ., και έχει ευρύτερο ενδιαφέρον, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μπορεί να το αντιγράψει και να το εκτυπώσει.
Με αυτό τον τρόπο η εκπαιδευτική δράση του ΑΛΗΘΩΣ, σπάει τα στενά όρια ενός τοπικού πολιτιστικού γεγονότος και ανοίγει τις πόρτες της, μέσα από τις σελίδες του: «Αληθώς / 9 θεματικές διαλέξεις ακαδημαϊκού έτους 2011-2012» σε κάθε φιλέρευνο αναγνώστη να γνωρίσει καλύτερα αθέατες, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες πλευρές της πολιτισμικής πραγματικότητάς μας.
Εμείς δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να τού ευχηθούμε καλοτάξιδο ή, καλύτερα, πολλές πολλές διαδικτυακές αναγνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails