© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το 1940 στη Ζακυνθινή Τέχνη. Μια επιπλέον εκδήλωση του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς"


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ, συμμετέχοντας στην μνημοσύνη τού Απελευθερωτικού Αγώνα του Σαράντα και της Αντίστασης των Ελλήνων, ετοιμάζει την 3η εκδήλωση του β΄ κύκλου των δράσεών του, που αφορά στο πώς οι Ζακυνθινοί Καλλιτέχνες απέδωσαν την εμπειρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου 2012, ώρα 7 το βράδυ, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει:
α) Διάλεξη τής Αρχαιολόγου – Διευθύντριας του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΕΜΕΤΗ, με θέμα: «Η συμβολή των Ζακυνθίων Εικαστικών στον Πόλεμο του Σαράντα».
β) Παρουσίαση τού συνθέτη ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, με θέμα: «Ο μουσουργός Αλέκος Ξένος, ως μουσικός της Εθνικής Αντίστασης».
γ) Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ (τενόρος) και η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΤΩΝΗ (μέτζο σοπράνο) θα αποδώσουν ορισμένες από τις συνθέσεις του Αλέκου Ξένου, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή τού «Αληθώς» στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ΑΛΕΚΟΥ ΞΕΝΟΥ (1912-1995) έχει ιδιαίτερη σημασία, για τον πρόσθετο λόγο ότι η μητέρα τού συνθέτη καταγόταν από το Μπανάτο. 


Σημείωση: Η αφίσα της εκδήλωσης είναι (όπως πάντα) μια δημιουργία του μόνιμου συνεργάτη μας Ιωάννη-Πορφύριου Καποδίστρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails