© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Λόγιοι της Τουρκοκρατίας». Το πρώτο Ιστορικό Συνέδριο επί του Νεωτέρου Ελληνισμού, που ετοιμάζει το Περιοδικό "Μνημοσύνη"


Η Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού, μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ως χώρα και κοινωνία, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής μας αυτογνωσίας δια της ερεύνης και προβολής των προσώπων που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του νεωτέρου Ελληνισμού, καθώς και δια της μελέτης των σχετικών θεμάτων, τα οποία ευλόγως προκαλούν το επιστημονικό ενδιαφέρον. Βεβαίως, τ’ ανωτέρω προωθούνται σοβαρώς με την έκδοση του περιοδικού ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ, όμως, φιλοδοξώντας να διαδραματίσουμε ενεργότερο ρόλο στην ιστορική επιστημονική έρευνα και παιδεία, αποφασίσαμε να οργανώνουμε ειδικά συνέδρια. Τα συνέδρια αυτά θα συγκαλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα ή άλλη πόλη που θα προσφερθεί να τα φιλοξενήσει, και θα έχουν συγκεκριμένο θέμα. Τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας θα καλούνται να καταθέσουν τον επιστημονικό τους οβολό συμβάλλοντας στην προώθηση της έρευνας και της ιστορικής παιδείας μας.
Το πρώτο Ιστορικό Συνέδριο επί του Νεωτέρου Ελληνισμού θα συγκληθεί στην Αθήνα την 24-26 Μαΐου 2013 με θέμα: «Λόγιοι της Τουρκοκρατίας». Υπό τον γενικό αυτόν τίτλο περιλαμβάνονται θέματα προσωπογραφικά, θεολογικά, φιλοσοφικά, κωδικολογικά, σχολείων και διδασκάλων, ορθόδοξης παιδείας και λογιοσύνης, νεοελληνικού διαφωτισμού, εκδόσεων, τυπογραφείων κ.λπ.   
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωσή τους στο συνέδριο αυτό παρακαλούνται να επιστρέψουν (ηλεκτρονικώς) συμπληρωμένη την επισυνημμένη αίτηση συμμετοχής* το αργότερο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2012.
                                                               Με τιμή
Για το Δ.Σ. της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού
                                     Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος

-------------------------------------------------------------------------
* Η Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού δεν αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των συνέδρων. Ανακοινώσεις που δεν θα γίνουν δεν θα δημοσιευθούν στα Πρακτικά. Για να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι πρέπει να καταβάλουν με ταχυδρομική επιταγή (το αργότερο μέχρι 30.4.2013) το ποσό των 100 € για τα έξοδα των ανατύπων της ανακοίνωσής τους και  την έκδοση των Πρακτικών.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / Registration Form
Επώνυμο / Surname / Nom: ________________________________________________
Όνομα / Name / Prénom: __________________________________________________
Διεύθυνση / Address / Adresse: ___________________________________________________
Τηλ. / Tel: ______________________________
Fax: _____________________________________
E-mail: __________________________________
__________________________________________________
Ιδιότητα / Position / Poste: __________________________________________________
Τίτλος ανακοίνωσης και περίληψη / Title and Summary /Titre et résumé*:______________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

* Γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική. Το όνομα του συνέδρου και ο τίτλος της ανακοίνωσης στην ελληνική να μεταφραστεί και στην αγγλική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails