© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γράφει -σε τέσσερα μέρη- ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ. Κάντε κλικ στην ανωτέρω φωτό, για να έχετε πρόσβαση στον θεατρικό κόσμο της Τζένης Ρουσσέα!

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Η δε πόλις Ζάκυνθος ελάλησε περί Κάλβου και Σολωμού

Το κινηματογραφικό δοκίμιο Η δε πόλις ελάλησεν του Γιάννη Σμαραγδή περιηγείται το νησί της Ζακύνθου, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία που συνθέτουν και συμπληρώνουν την αισθητική του τοπίου.

Την περιήγηση του νησιού συνοδεύει η ανάγνωση αποσπασμάτων του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ από τις Ωδές «Ο Φιλόπατρις», «Εις Μούσας», «Εις Θάνατον», της ποιητικής συλλογής «ΛΥΡΑ» και «Τα Ηφαίστεια» της συλλογής «ΛΥΡΙΚΑ». Επίσης ακούγεται η απόδοση του ιταλόγλωσσου σονέτου «L’ Isola del Zante» «Το νησί της Ζακύνθου», το ποίημα «Η σκιά του Ομήρου», το επίγραμμα «Εις Φραγκίσκα Φραίζερ» καθώς και απόσπασμα του ποιήματος «Ο Κρητικός» του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Follow by Email

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails