© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Φωτοθήκη από την 1η ημέρα του εν Κερκύρα Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου

 Κέρκυρα, 30 Απριλίου 2014 
Φωτορεπορτάζ, αποκλειστικά για τον ίσκιο του Ήσκιου: π. Δημήτριος Κοσκινάς


















«Με ιδιαίτερη χαρά», είπε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, «υποδέχομαι στη φιλόξενη Περιφέρειά μας και στην έδρα της, στην Κέρκυρα, τους σημαντικούς – ομιλήτριες και ομιλητές – του Πανιόνιου Συνεδρίου, που συμπίπτει με την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.
          Ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχα την τιμή να υπηρετήσω το θεσμό σε μια νησιωτική Περιφέρεια για την οποία πάλεψα να συνδέσω και πολιτιστικά, με ανταλλαγές και με τη συνδιοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, γιατί είναι γνωστό ότι η ταυτότητα της Περιφέρειάς μας ορίζεται, κυρίως, από τον ιδιότυπο Επτανησιακό Πολιτισμό.
          Είμαι σίγουρος ότι οι εξαίρετοι προσκεκλημένες και προσκεκλημένοι, σύνεδροι, θα ρίξουν με τις εισηγήσεις τους άπλετο φως στα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του παρελθόντος και θα αποκομίσουμε γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας.
          Θέλω να συγχαρώ την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθώς και την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, για την οργάνωση αυτού του Συνεδρίου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που το συνοδεύουν, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι σύμμαχος των προσπαθειών σας όχι μόνο να διατηρείτε αλλά και να προάγετε το επτανησιακό πολιτισμό μας».




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails