© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κολόνες ΔΕΗ εναντίον Φωσκόλου Ποιητή ή Η κακοδαιμονία των νεοΖακυνθίων σε πλήρη ανάπτυξη




Η κακοδαιμονία των νεοΖακυνθίων σε πλήρη ανάπτυξη, δυστυχώς... 
     Εδώ και μερικούς μήνες αυτή είναι η εμφάνιση ενός από τα κεντρικότερα και ιστορικότερα σημεία της πόλης της Ζακύνθου. μεταξύ του νεόδμητου σπιτιού του Ούγκου Φώσκολου (σπουδαίου ζακυνθινογεννημένου εθνικού ποιητή της Ιταλίας, 1778-1827) και του κομψού παρεκκλησίου της Αγιοδήτριας (Παναγίας Οδηγήτριας και Αγίου Φανουρίου), στο καντηλάκι της οποίας διάβαζε -όταν ήταν παιδάκι- ο μέγας Φώσκολος, υψώθηκαν ετσιθελικά αυτά τα αντιαισθητικά και απαίσια ξύλα της ΔΕΗ, για να στηρίξουν επάνω τους έναν απαισιότερο μετασχηματιστή. 
     Όπως κατανοείτε, η όψη και η θέα των δύο κτιρίων αλλοιώθηκαν βάναυσα και η τοπική ΔΕΗ... σφυρίζει ανέμελα, επικαλούμενη -στις πανταχόθεν διαμαρτυρίες- το κοινό συμφέρον των κατοίκων για ηλεκτροδότηση. Τουτέστιν: Άρες, μάρες, κουκουνάρες, κατά το λαϊκώς λεγόμενον... O tempora, o mores...

Σχόλιο: π. Π. Καποδίστριας
Φωτογραφίες: Μαρίνα Κυπριώτη και Ευρυδίκη Κοντογιάννη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails