© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ιδιοκτήτρια ενός Πικάσο αναζητεί μουσείο για να τον εκθέσει


Μία Ιταλίδα, που είχε κερδίσει έναν έργο του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο στην κλήρωση μιας φιλανθρωπικής λαχειοφόρου αγοράς, καθώς και ο γιος της -ο οποίος της είχε προσφέρει τον λαχνό- αναζητούν από σήμερα ενδιαφερόμενα μουσεία για να εκθέσουν αυτόν τον πίνακα, τον οποίον είναι «δύσκολο να κρατήσουν στο σπίτι».

Χωρίς να έχει συνέλθει ακόμη από την αρχική έκπληξη και μη έχουσα μεγάλη γνώση περί ζωγραφικής, η Κλάουντια Μποργκόνιο, κάτοικος της Βεντιμίλια, δεν σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να μεταπωλήσει τον πίνακα που κέρδισε. Ο πίνακας, που χρονολογείται από το 1921, έχει τίτλο "Νεκρή φύση" κι είναι μία γεωμετρική σύνθεση με μία εφημερίδα και ένα ποτήρι αψέντι, ενώ η αξία του ανέρχεται στο ένα εκατ. ευρώ.

"Μου αρέσει η δουλειά μου, οπότε νομίζω ότι θα συνεχίσω να δουλεύω. Αλλά αυτό είναι μια ασφάλεια για το μέλλον του γιου μου", τόνισε η ίδια, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails