© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Μορφές Ιατρών σε καιρούς πανδημίας. Ψηφιακό αφιέρωμα από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων το θέμα: “Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή”, εστιάζοντας στην κοινωνική αξία των μουσείων, που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον εορτασμό, οργανώνει, από 12-18 Μαΐου, ένα επίκαιρο ψηφιακό αφιέρωμα, αναδεικνύοντας την παραμυθητική σχέση που έχουν μορφές Ιατρών της Συλλογής του για τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιωματικής εμπειρίας, που στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους απομακρυσμένους επισκέπτες εν μέσω πανδημίας COVID-19.

Η ανθρωπότητα έχει κατά καιρούς δοκιμαστεί από ασθένειες και λοιμούς, έχει ωστόσο πάντοτε βρει το δρόμο της, χάρις την άοκνη εργασία των υπηρετών του Ασκληπιού. Κάποιοι από τους Γιατρούς του Μουσείου, ανέπτυξαν παράλληλα και μεγάλη πολιτική δράση και συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη της νεώτερης Ιστορίας τη Ζακύνθου.

Τίτλος ψηφιακού αφιερώματος:
«Moρφές Ιατρών σε καιρούς πανδημίας από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων»

Διευθύνσεις ψηφιακής έκθεσης:
Ιστοσελίδα: http://zakynthos-museumsolomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails