© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Διάγγελμα Ερντογάν για τη μετατροπή της σε τζαμί


Στις 20:53, μια ώρα που μόνο τυχαία δεν είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε το διάγγελμά του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.



Σε αυτό ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται -μεταξύ άλλων- να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα.

Η ώρα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού συμβολίζει το έτος 2053 και την συμπλήρωση 600 ετών από την την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για λατρεία την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, μαζί με την προσευχή της Παρασκευής», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε, πως όπως σε όλα τα τζαμιά της χώρας, οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον εισιτήριο, όπως ίσχυε όταν ήταν μουσείο.

«Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση της Αγίας Σοφίας που λαμβάνεται από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας», τόνισε σε άλλο σημείο.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονταν έξω από το ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails