© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Οι Σεισμοί της Ζακύνθου 1953 από τη φωτοσυλλογή του LIFE και δύο άγνωστα video της Σεισμοπυρκαγιάς


O Carl Mydans (20.5.1907-16.8.2004) υπήρξε διακεκριμένος φωτογράφος, που εργάστηκε για τα περιοδικά Farm Security Administration και Life. Υπήρξε κυρίως φωτο-καταγραφές πολεμικών καταστάσεων (π.χ. κάλυψε τον Πόλεμο της Κορέας), αλλά απεστάλη και στη Ζάκυνθο κατά τη φονική Σεισμοπυρκαγιά του 1953.

Καθώς η Ζάκυνθος και τα γειτονικά νησιά των Ιονίων, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες του Αυγούστου, αναθυμούνται και μνημονεύουν "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις", δημοσιεύουμε σήμερα οκτώ από εκείνες τις σπαραξικάρδιες στιγμές, με τον φακό του Carl Mydans (άλλες γνωστές, άλλες όχι), μαζί με δύο σύντομα ντοκουμέντα, που ανακαλύψαμε στο χάος του διαδικτύου και ήδη καταχωρήθηκαν στο κανάλι μας στο YouTube:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails