© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣΈφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος (1935-16/1/2022). Ήταν κερκυραϊκής καταγωγής και επίτιμος δημότης Κέρκυρας, θερμός φίλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και του Μουσείου Σολωμού της Κέρκυρας.

Δύο χαρακτικά (0,46 Χ 0,55) του Αλέκου Φασιανού εμπνευσμένα από στίχους του έργου του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», διαστάσεων 0,56 Χ 0,47 κοσμούν το Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας. Είχαν δωρηθεί από τον ζωγράφο το 2007 με τη σύσταση της άλλης μεγάλης φίλης του Μουσείου, χαράκτριας Άριας Κομιανού (1938-2015) και εκτίθενται σε μια ενότητα αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Ζάκυθος».

Το ένα:

Και θέλοντας να μετρήσω με τα δάχτυλα τους δίκαιους ασήκωσα από το φιλιατρό το χέρι μου το ζερβί, και κοιτώντας τα δάχτυλα του δεξιού είπα: «Τάχα να είναι πολλά

Το άλλο:

Και στη ζέστα του χορού έκανε με το ζωνάρι μια θηλειά, και ο χορός εβάσταξε όσο να κάμει τη θηλιά.

Και επήγε οπίσω από τον καθρέφτη, και την άκουσα να κάνει μεγάλη ταραχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails