© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μια σοπράνο, η Δάφνη Πανουργιά, στις τελετές αφής της Ολυμπιακής Φλόγας [podcast | Istorima]


Με την ευκαιρία της σημερινής Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Paris 2024, ακούστε το νέο podcast του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια, για το προφορικό αρχείο Istorima / Stavros Niarchos Foundation με την ερμηνεύτρια Δάφνη Ιωάννα Πανουργιά, η οποία αφηγείται τη ζωή της. 

Μιλάει για την πρώτη της επαφή με τη μουσική κατά τα νεανικά της χρόνια, για την επαγγελματική πορεία της στον χώρο, τη συνεργασία της με σπουδαίους Έλληνες τραγουδοποιούς και συνθέτες, σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Θυμάται, επίσης, την περίοδο που ήταν μέλος της Χορωδία της ΕΡΤ και τη συνεργασία της με την Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece

Σημαντική στιγμή στην πορεία της υπήρξε η συμμετοχή της ως ιέρειας στις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), της Αθήνας (2004) και του Τορίνο (2006), όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τη σπουδαία χορογράφο Μαρία Χορς.

🎧 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: https://archive.istorima.org/interviews/EL-24513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails