© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σελίδες για την Christa Wolf στο Περιοδικό "Πόρφυρας" (Νο 131)

Μόλις λάβαμε το νέο τεύχος του καλού κερκυραϊκού περιοδικού Πόρφυρας (Νο 131, Απρίλης – Ιούνιος 2009), με μια σειρά από εύχυμες σελίδες για την Κρίστα Βολφ (Christa Wolf), μια από τις πιο δυναμικές φωνές παγκοσμίως της σύγχρονης γερμανικής λογοτεχνίας, που υπογράφουν η Κυριακή Χρυσομάλλη-Henrich (η οποία είχε και την επιμέλεια αυτών των σελίδων), η Ελένη Γεωργοπούλου, ο Θεοδόσης Πυλαρινός, η Σωτηρία Σταυρακοπούλου και ο Γιώργος Ποιμενίδης.
Η Κρίστα Βολφ, η οποία έκλεισε τα 80 της χρόνια, είναι η σημαντικότερη εν ζωή πεζογράφος της Γερμανίας και πρώην «σταρ» της Λογοτεχνίας στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, υποψήφια για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και μεταφρασμένη σε 20 τουλάχιστον γλώσσες,

Στις άλλες σελίδες του περιοδικού, μελετήματα της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη, του Δημοσθένη Κορδοπάτη, του Ξενοφώντα Κοκόλη, του Γιώργου Παναγιώτου και του Μιχάλη Μπακογιάννη. Ποίηση του František Halas (μετάφραση Γιώργου Κεντρωτή), του Γιώργη Μανουσάκη (1933-2008, ποιήματα που βρέθηκαν στο αρχείο του ποιητή μετά τον θάνατό του), του Διονύση Σέρρα (ένα συγκινητικό ποίημα, το "Θύμηση", για τον φευγάτο φίλο μας ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο) και του Παναγιώτη Ράμμη. Πεζογραφία του Φίλιππου Δρακονταειδή και του Γιάννη Καβάσιλα.

Τις πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες με τον γενικό τίτλο «περίπλους» (με σχόλια, επισημάνσεις και κριτική), υπογράφουν ο Σάββας Πατσαλίδης, η Δήμητρα Μήττα, ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος και ο Δημήτρης Κονιδάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails