© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τα αναστάσιμα της Tρίτης της Διακαινησίμου στην Pretoria της South Africa










Όπου υπάρχει ορθόδοξος ναός, εορτάζουν αυτές τις ημέρες οι πιστοί την διάβαση από τον θάνατο στη ζωή, εξαιτίας της Ανάστασης του Θεανθρώπου. 

Το σημερινό φωτο-υλικό προέρχεται από την αναστάσιμη θεία Λειτουργία της Τρίτης της Διακαινησίμου (μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης) στον υπερμεγέθη και περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Εκεί εφημερεύει ο αγαπητός μας Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, ο οποίος πασχίζει τα μέγιστα για την πνευματική αύξηση των χιλιάδων ενοριτών του, Ελλήνων κυρίως της Διασποράς, στην νοτιοαφρικάνικη πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στην Πρετόρια, καθ' όλες αυτές τις άγιες ημέρες των Παθών και της Ανάστασης, χιλιάδες κυριολεκτικά πιστών συνέρρευσαν στον ναό τους, όπου μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, συμμέτοχοι γενόμενοι της υπερφυούς αυτοθυσίας και της θριαμβικής έγερσης από το κράτος των νεκρών του Θεανθρώπου.


Χαιρετίζουμε τους αγαπητούς συνΈλληνες της Πρετόρια και όλης της Νοτίου Αφρικής, με κάποιους από τους οποίους συναναστραφήκαμε κατά το ταξίδι μας εκεί, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ευχόμενοι διάχυτη Ανάσταση στη ζωή και τα έργα τους! 
π. Π. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails