© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Στην έρημο της μνήμης" απόψε, με υπαίτιους τον Δημήτρη Θεοδόση και τον Ζαχαρία Στουφή, στο "Ίριδα Art Studio"


«Είμαστε ό,τι θυμόμαστε και θυμόμαστε κάτι λίγα από αυτά που ζήσαμε και μάθαμε.
Είμαστε ό,τι δεν θυμόμαστε και δεν θυμόμαστε παρά λιγοστά, από όσα δεν ζήσαμε και δεν μάθαμε».




















«Στην έρημο της μνήμης» είναι ο τίτλος μιας ιδιαίτερης έκθεσης, αυτής του Δημήτρη Θεοδόση και του Ζαχαρία Στουφή, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν απόψε, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ίριδα Art Studio

Το κοινό εγχείρημα του φωτογράφου -φωτορεπόρτερ Δημήτρη Θεοδόση και του ποιητή Ζαχαρία Στουφή αφορά σε μια προσπάθεια εισόδου τους στην πιο επικίνδυνη έρημο, την έρημο της μνήμης. Ελπίζοντας να εξέλθουν από εκεί με, όσο το δυνατόν, λιγότερες απώλειες, σωματικές και κυρίως ψυχικές, οι καλλιτέχνες, περιπλανώνται σε έναν κόσμο γιγάντιων αντιφάσεων, ιδεολογικών εγκλωβισμών και τσιμενταρισμένου φόβου. Με τις φωτογραφίες τους και τα κείμενά τους προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα λουκέτα, που βρίσκουν σπαρμένα παντού σε αυτό το οδοιπορικό.
Η δουλειά τους αυτή καταγράφηκε, σε ένα λεύκωμα, που εκδόθηκε, τον Δεκέμβριο, το οποίο συνοδεύει και την έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις απογευματινές ώρες (6-9μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails