© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Ανδρέας Κάλβος. Ποιητής και λόγιος» τιμήθηκε απόψε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Ανταπόκριση - φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Απόψε, 19 Μαρτίου 2019, στην μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε αξιόλογη εκδήλωση με τίτλο: «Ανδρέας Κάλβος. Ποιητής και λόγιος»
     Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΕΚΠΑ, τον Τομέα  Φιλολογίας του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, το Μουσείο Μπενάκη και το λογοτεχνικό περιοδικό Νέα Ευθύνη, τελούσε μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος παρέστη αυτοπροσώπως και χαιρέτισε εμπνευσμένα την ομήγυρη. Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, χαιρέτησε την εκδήλωση η κ. Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής. 
     Ακολούθως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν ειδικές περί Κάλβου ομιλίες από τους: Δημήτρη Αρβανιτάκη, Γιάννη Ξούρια, Κωνσταντίνο Μπελέζο, Σπύρο Ν. Παππά, Νάσο Βαγενά, Μιχαήλ Πασχάλη και Ευριπίδη Γαραντούδη
     Στο πλαίσιο της βραδιάς παρουσιάστηκε η έκδοση: Ανδρέας Κάλβος. Έργα, Τόμος Β΄. Πεζά κείμενα, εκδ. Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα 2018. Σχετικές ομιλίες παρουσίασης έκαναν ο Λίνος Μπενάκης και η Αγγέλα Γιώτη.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails