skip to main |
skip to sidebar
© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!
-
Κίεβο: Κυριακή Θωμά 2025 στην Καθέδρα της εν Ουκρανία Εκκλησίας
[video-photos]
-
Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα και ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου
Θωμά, 27 Απριλίου 2025, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης
Ουκρανίας κ. Επ...
Πριν από 20 ώρες
-
Γεωργίου Λέκκα: ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ (νέo ποίημα)
-
Δύο χρόνια από την κρίσιμη επέμβαση θυμήθηκα τον γιατρό ένδακρυ να λέει:
«Δυστυχώς μάς νίκησε η ασθένεια». Τότε ήμουν ακόμα ανυποψίαστος πως ο
θάνατος απασ...
Πριν από 5 ημέρες
-
Patriarchal Encyclical for Holy Pascha 2025
-
+ B A R T H O L O M E W
By God’s Mercy
Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
To the Plenitude of the Church:
May the Grace, Pe...
Πριν από 2 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι
«μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης”
-
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα,
27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του
Στρασβούργου...
Πριν από 3 μήνες
-
Έτερος Εγώ (2016)
-
«Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ
καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις
κινηματογραφικές...
Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 15 χρόνια
Στον καταξιωμένο και αξιοζήλευτο θεσμό «Ερμουπόλεια 2009» εντάσσεται η έκθεση collage «Χάρτινα Ταξίδια ΙΙ», που παρουσιάζουν οι 5 εικαστικοί καλλιτέχνες: Ελένη Γούναρη, Αγγελής Κυρούδης, Γεύσω Παπαδάκη, Βάσω Τσόνογλου και Στέλιος Χριστοφιλάκης.
Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζονται μαζί ως εικαστική ομάδα οι πέντε καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων η πολύτιμη φίλη μας Ελένη Γούναρη), με έργα collage, ανεξάρτητα και από τις άλλες τεχνικές αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που αναπτύσσει ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά.
Μετά τη γόνιμη γνωριμία τους στις Διεθνείς Εκθέσεις Collage στο Vilnius της Λιθουανίας, στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ των ετών 2005 και 2008, παρουσιάστηκαν μαζί ως ομάδα “Just 5” για πρώτη φορά, στο “Αγγέλων Βήμα”, στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο τους 2008, εκθέτοντας τα «Χάρτινα Ταξίδια» τους.
Τώρα στο δεύτερο σταθμό του ταξιδιού τους, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συνδιαλέγονται και πάλι με την ιδέα του χαρτιού, το πολυσήμαντο νόημα του «ταξιδιού» αλλά και της σημασίας του ταξιδιού του χαρτιού από την Ανατολή στη Δύση.
Πρόκειται για μιαν ιδιαίτερη έκθεση με έργα, κατασκευές αλλά και χειροποίητο καλλιτεχνικό βιβλίο (artbook), με την τεχνική του collage.
Εγκαίνια 5 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης από 5 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας : 10.00-14.00 και 18.30-21.30.
2 σχόλια:
π. Παναγιώτη σ' ευχαριστώ. Επέστρεψα, είχα πάει στα εγκαίνια και ήταν πολύ καλά. Το κτίριο της Πινακοθήκης, δεν ξέρω αν γνωρίζεις, είναι επιβλητικό και υπέροχο. Το επισκέπτεται πολύς κόσμος, Συριανοί και τουρίστες.
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη δημοσίευση.
@ Λένα, Καλή μας καλλιτέχνιδα,
Συγχαρητήρια για τις κατά καιρούς προόδους σου. Κάθε φορά που ανεβαίνεις σε κορφές αισθάνομαι κατά τι ψηλότερος κι εγώ που αγαπώ και θαυμάζω την δουλειά σου!
Χαίρε και δημιούργει πάντοτε!
Δημοσίευση σχολίου