© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Η ανθρωπιά σε γάζα στη Γάζα / Gaza in blood



"Όταν ακούς ¨τάξη¨ ανθρωπινό κρέας μυρίζει"
και
"Μακριά μέσα στ' απώτατα βάθη του Αμνού ο πόλεμος συνεχίζεται"...

Είναι ρήσεις του Οδυσσέα Ελύτη και ταιριάζουν γάντι στην περίσταση, καθώς το Πένθος μας δεν μπορεί (ή, μάλλον, δεν έχει το δικαίωμα) να καταλαγιάσει...

Το αίμα χύνεται ξανά δίχως λύπηση στη δύσμοιρη Γάζα. Εκεί, λίγο απέξω από τη Λωρίδα, σταμάτησε φέτος ο Χριστός...

Οι Ισραηλινοί -πάει τέλειωσε- δεν βάζουν μυαλό. Λησμονούν εντελώς την Ιστορία τους και καταδικάζουν πάλι και πάλι αθώο κόσμο σε θάνατο μετά βασάνων... Στη Λωρίδα της Gaza αιμορραγεί ξανά και ξανά ο ανέστιος, πολυαδικημένος και ανυπεράσπιστος φτωχοκάτοικος της περιοχής, ενώ η ανθρωπιά μας ξανατυλίγεται στις γάζες της απόγνωσης...

Τα λόγια έχουν ήδη εξαντληθεί. Καταφεύγω, για εμπέδωση των αποτρόπαιων γεγονότων, σε σκληρές φωτογραφίες, τις οποίες αλιεύω τυχαία από τα Λευκώματα Picasa. Είναι χτεσινές (27 Δεκεμβρίου) και τραβήχτηκαν από κάποιον Sameh Α. Habeeb
Μίλησα για "εμπέδωση των γεγονότων" και το εννοώ. Διότι, εάν δεν εμπεδώσουμε ό,τι φρικτότατο διαδραματίζεται τριγύρω μας, δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό. Με ό,τι αυτό σημαίνει...
Υστερόγραφο: Αλήθεια, τι έχει να πει περί της νέας ανθρωποσφαγής ο ελπιδοφόρος και χαριτόβρυτος νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ κ.κ. Barack Obama;;;;;;;;;;;

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω Πάτερ Παναγιώτη, μπροστά στη θέα κομματιασμένων παιδιών, τι μπορεί κανείς να σκεφτεί;

απελπισία

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Πάτερ μου, επειδή πονάω για την Παλαιστίνη σαν πατρίδα μου που με γέννησε χωρίς να την επισκεφτώ ποτέ, φρίττω ακόμα περισσότερο όταν βλέπω τι κάνει ο υπόλοιπος "πολιτισμένος κόσμος" αραβικός και δυτικός: συμπεριφέρονται σαν πρώτα ξαδέλφια των Σιωνιστών!! και σκοτώνουν μ' αυτό τον τρόπο και τους Εβραίους του κόσμου και τους Παλαιστίνιους!
κάτι είχε ο Χριστός στο μυαλό και γεννήθηκε εκεί, μάλλον για να έχουμε την Παλαιστίνη πάντα στην καρδιά μας..

panagiotisandriopoulos είπε...

Ο Χριστός γεννάται στην Παλαιστίνη. Μαζί με τα παιδιά που πεθαίνουν από τις σφαίρες και τους αδύναμους που πάσχουν καθημερινά.

Unknown είπε...

άφωνη.
μπροστά σ'αυτό και τη σιωπή που βασιλεύει, νιώθω
απάνθρωπη.

ντρέπομαι που υπάρχω.

Ανώνυμος είπε...

Χορεύει ο διάβολος όπου τον "παίρνει". Ναι σφάζει ο Ηρώδης πάλι και κορμιά παιδιών και μυαλά παιδιών και ψυχές παιδιών.

Το ερώτημα για μας είναι πως πορευόμαστε με ό,τι μας ξυπνά από το λήθαργο εν΄ςο πολιτισμού βιτρινών;

Χριστός ετέχθη, παρόλα αυτά π. Παναγιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω στην επιτυχια σου και χαίρομαι πολυ για αυτο και σου βαζω και 'τονο'. Αλλα απο δημοσιες σχέσεις δεν ειμαι σίγουρη τι βαθμό θα σου ταιριαζε εδω, σχετικα με το κειμενο σου που ειναι βέβαια αληθινό. Γιατι ομως τέτοιο παθος ετοιμοκατηγοριας στον ΟΒΑΜΑ και όχι εστω και τελευταια σε εναν Προεδρο που ειναι ακομα (για λιγο) αλλα υπηρξε ο χειρότερος των τελευταίων 50 χρονων και οχι μονο διοτι η καταστροφη ήρθε μεσα στα 12 χρονια Προεδριας απο την Οικογενειακη Κυβέρνηση Μπους!

Εδω λοιπον που οπως ξερεις ΔΕΝ εχωμε μονο τον νεο αντρα που βλεπουμε νεκρο αλλα χιλιαδες πριν και μετα απο αυτον λιγο ποιο πανω στο Ιρακ, στην Ινδια, στο Αφγανισταν. Εκεινοι δεν ειναι το ιδιο?

Ο Βαρακ σε πληροφορω πρωτον δεν ειναι ΜΑΓΟΣ αν και αυτο λεγεται με αρκετη δόση ειρωνιας στην οποια εμεις σαν γνησιοι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν δινουμε καμια σημασια σε αυτα, αλλα δευτερον δεν εχει ακομα αναλαβει.

Εκει δεν ειμαστε μια χουφτα Κρατος που δεν εχουμε με τι να ασχοληθούμε και βαζουμε φωτιες στους σκουπιδοτενεκεδες οπως συνέβη εδω!!
Εκει τα προβληματα που ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ απο τον ενα Προεδρο στον αλλον δεν ειναι ποσο θα παει το λαδι η η σταφιδα.
Ειναι τεραστια προβληματα που τις περισσοτερες φορες δεν λύνονται τοσο ευκολα οσο κάποιος νομιζει πισω απο ενα κομπιουτερ που απλα εκφραζει την γνωμη του.

Βλεπουμε λοιπον οτι μαγικο ΡΑΒΔΙ ουτε υπηρξε ουτε πρόκειται να υπαρξει. Εδω μια χουφτα Ελλαδα και ειχε ενα φονικο, απο λεπτο ΔΥΟ απο ενα μικρο ξεσηκωμό καηκε ολη η Αθηνα και η Ελλαδα συζητηθηκε πολυ αρνητικά απο ολον τον κοσμο. Το να διαλαλουμε την γνωμη μας αυτο ειναι σε εμας, το να θελουμε εδω και τωρα καταστάσεις ΓΙΓΑΝΤΩΝ να λυθουν με ενα τηλεφωνημα και να γαληνέψουν τα παντα, νομιζω πως οχι.

Οπως παρακολουθησαμε ολοι την κατάσταση στην Ελλαδα το ιδιο και εσυ νομιζω, και διαπίστωσες (διοτι εσυ εχεις απορια) οτι εγινε φονικο σε μια χουφτιτσα μικροπροβληματα, σκεψου μια Υπερδυναμη οπως η Αμερικη ποσο χρονο χρειάζεται να ξεσκονιστουν παλιες και νεες καταστάσεις για να βρει καθε προβλημα την ΛΥΣΗ του απο τον ΟΒΑΜΑ.
Δεν ειναι τοσο απλο με μια μονο ματια να βγαινουν συμπερασματα. Μια Οικογενεια με τρία παιδια εχει προβληματα.

Με 350.000.000 εκατ. παιδια (and more) ποσος χρονος χρειάζεται για να ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ?

Ο χρονος στα σχολεια δεν μας πηγε χαμενος !!

Να εισαι παντα καλα

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το θέμα είναι το πόσο ακριβοδίκαιος μπορεί να είναι κάποιος απέναντι σ έναν ακόμη, έστω και "πολλά υποσχόμενο", Πρόεδρο των ΗΠΑ? Το θέμα δεν είναι οι σφαγές που γίνονται πάντα απο έναν λαό με τις ευλογίες των ΗΠΑ που παίζουν ρόλο μοναδικής υπερδύναμης που χειρίζεται τη δύναμη, την κυριαρχία, τα κάθε είδους όπλα? Το θέμα τελικά ποιό είναι? Παντού η ανθρώπινη ζωή που χάνεται είναι πολύτιμο αίμα! Κανένας δεν διορίστηκε θεός για να κάθεται στην καρέκλα του οβάλ γραφείου και μ ένα νεύμα του να δίνει εκτός απο "ευλογία" στο Ισραήλ και σε άλλους "φίλους" την άδεια/αντολή και τα μέσα να αιματοκυλίσουν τον κόσμο.. Το θέμα είναι θέμα δημοσίων σχέσεων? όταν ένας άνθρωπος επιτρέπεται να έχει τη δύναμη να πατάει ένα πλήκτρο και κάπου να τινάζονται βόμβες και να τιμωρεί κάποιους με τη "μεγαλοπρέπεια" θεού του Ολύμπου.. Τί έγινε στην Κύπρο? Γιατί η Κύπρος είναι τραυματισμένη με συρματοπλέγματα που αυλακώνουν τις σάρκες της μέχρι τα βάθη της ψυχής της? Με τις ευλογίες του ίδιου γραφείου με θέα τον κόσμο!
Όχι, δεν θα πονέσω γιατί αδικείται εκείνος που ακόμα δεν ανέλαβε να πατάει τα ίδια κουμπιά στο πληκτρολόγιο που ανατινάζει τις ζωές μας..!!! Τα ίδια πλήκτρα θα συνεχίσει να πατάει μόλις αναλάβει.. Η σκακιέρα είναι εκεί! Αφού το επιτρέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΑΙΟΙ = ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ = ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ = ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΗΝΗΣ...

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Κυρία μου, (Lana Kantiani), τυγχάνει να είμαι λιβανέζος, και να βρεθώ στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχω αρκετά καλή εικόνα για το τι εστιν ΗΠΑ (σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή), τι εστιν Παλαιστινιακός λαός (μεγάλη διασπορά ζει στο Λίβανο), και τι εστιν επί τέλους αυτό το φανατικό κατοχικό καθεστώς που λέγεται Ισραήλ (που έχει κατακτήσει το Λίβανο και συνεχίζει να απειλεί την ειρήνη του).
Γι’ αυτό και χωρίς να κάνω το δικηγόρο του π. Παναγιώτη καθώς δεν με έχει ανάγκη, θα αναπτήξω τα θέματα που έθεσες.
Κυρία μου, η διατύπωση για τον Ομπάμα δεν λέει μόνο όσα κατάλαβες. Τα λέγει, λέγει επίσης και το αντίθετο. Οι απόψεις του Μπους που αξίζει τα παπούτσια, και όχι μόνο, είναι αρκετά προβλέψιμες, θα έλεγα καλύτερα γνωστές. Και ας εύχεται εκείνος ειρήνη και ελευθερία στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του. Αυτός ο θεόσταλτος πρόεδρος τι έκανε για την ειρήνη και την ελευθερία μαζί με την νέα Αφροδίτη (Ράις στα εγγλέζικα); Τίποτε. Παρ’ ότι αρκετοί το θεωρούν πλανητάρχη. Συμπέρασμα είναι ότι κανένας σοβαρός δεν περιμένει να ακούσει το Μπους.
Σημασία έχει να δουν, όσοι καλοπροαίρετοι και όσοι γελασμένοι, τι θα κάνει ο αγαπητός σου Ομπάμα. Εγώ σου λέω με σιγουριά: τίποτα. Όχι, συγγνώμη, και το τίποτε είναι καλύτερο, απ’ ό,τι θα κάνει ο Ομπάμα. Εκείνος ακόμα θα τραβήξει το σχοινί. Ο φίλος σου αυτός δεν έκανε μέχρι στιγμής τίποτε που δίνει ελπίδες, αν και ελπιδοφόρο το λέγει ο π. Παναγιώτης. Εξελέγην με την λευκή νοοτροπία (την κληρονόμισε άραγε από τη γιαγιά του, αιωνία της η μνήμη;). Σύμβουλός του και εκπρόσωπος είναι ο Rahm Emanuel, άλλος ο David Axelrod προφανώς τους ξέρεις καλύτερα. Η εφημερίδα Huffington Post έχει άρθρο με τίτλο: “Axelrod: Obama Understands Israel’s Urge To Respond” (http://www.huffingtonpost.com/2008/12/28/axelrod-obama-understands_n_153784.html). Ξέρεις τι είπε ο Gordon Johndroe (εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου – Μπους); Είπε για τους Παλαιστίνιους «αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι παρά μόνο καθάρματα» (“These people are nothing but thugs”, http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aQgOMa1Te4Gw). Εκείνος μιλά για τη Χαμάς, αυτό σημαίνει όμως ότι αναφέρεται στους Παλαιστίνιους της Γάζας, που την εξέλεξαν σε νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές όπως συμφώνησε τότε όλος ο κόσμος.
Κυρία μου, μέχρι εδώ βλέπεις καμία διαφορά μεταξύ Μπους και Ομπάμα;
Αν επιμένεις σου παραθέτω την Αφροδίτη της πολιτικής (κάθετι παρά αφρός η βλακεία της, ε... για την Ράις στα εγγλέζικα), από την Financial Times: “Barack Obama might have little option but to follow George W. Bush’s approach on a range of foreign policy issues, including Iran” (http://www.ft.com/cms/s/0/99a2e8b6-cfa7-11dd-abf9-000077b07658.html?nclick_check=1).
Κυρία μου, για τους Ιρακινούς που λες, να ξαναδείς την προηγούμενη παραπομπή. Αλλά να σου θυμίσω ότι ο αγαπητός σου πριν εκλεγεί έλεγε ότι σε 16 μήνες αφ’ ότου αναλάβει την προεδρία θα πάρει πίσω τους αγωνιστές υπέρ της ελευθερίας (δεν εννοώ τους Ταλιμπάν), αλλά καθώς πλησιάζει από το Λευκό Οίκο το ξανασκέφτεται. (Καλές μελέτες έχει κάνει μου φαίνεται, δεν ανατρέπονται «σχεδόν» καθόλου). Και μια που είπα Ταλιμπάν ξέρεις ότι λεγόντουσαν Αγωνιστές υπέρ της Ελευθερίας; Και ότι είναι δημιούργημα των ΗΠΑ για να πολεμήσουν τον Κομμουνισμό κυρίως στη Σοβιετική Ένωση στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου; Ελευθερωτές οι Ταλιμπάν, ελευθερωτής ο Μπους, ελευθερωτής ο Ομπάμα, και ελευθερωτής ο Πέρεζ. Όλοι για την ίδια ακριβώς ελευθερία μιλάνε, η οποία όμως διαφέρει ριζικά από το λήμμα που υπάρχει στα λεξικά.
Συμπέρασμα είναι ότι καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ Μπους και Ομπάμα. Μάγος δεν είναι κανένας τους, και οι δυο όμως ταχυδακτυλουργοί.
Κυρία μου, γνήσια Δημοκράτης/ισσα, έχεις βρει πουθενά κανένα δημοκράτη μαϊμού και κατάλαβες ότι εσύ και οι υπόλοιποι «Εσείς» είστε γνήσιοι; (Όπως βρήκαν κάποιοι μια παλαιοδημοκρατία και βγάλανε μια Νέα δημοκρατία;;) Πάντως σύμφωνα με μια μελέτη οι ΗΠΑ δεν κατέχουν την υψηλότερη βαθμίδα στην δημοκρατία, αν και καλύτεροι από τη Σαουδική Αραβία που είναι ο πρώτος χορηγός της οργάνωσης του Μπιλ Κλίντον. Σημειωτέον είναι ότι αυτοί τα έχουν καλά και με το Μπους και με τον Ομπάμα και με τον Κλίντον, μήπως αλλάζουν τακτική αναλόγως του προέδρου στις ΗΠΑ ή μήπως και τα δυο κόμματα στις ΗΠΑ λένε και κάνουν το ίδιο;
Κυρία μου, για το κράτος χούφτα που λες, το έχεις ξανασκεφτεί καλά; Έχεις ρωτήσει τον Τσόμσκι γι’ αυτά που λες; Για ρώτα τον για τον Αναρχισμό στις ΗΠΑ. Δεν θα ήθελα να μπω στα προσωπικά καθώς σ’ αυτό το επίπεδο σας σέβομαι, αλλά τι συμβαίνει στις ΗΠΑ που μόλις πατάει κανείς εκεί πνέει ξαφνικά μέσα του η θύελλα του Αμερικάνικου Ονείρου, και ξεχνάει τη χώρα που το γέννησε. Το λέω γιατί χώρτασα από τους λιβανέζους που πάσχουν από το ίδιο πράγμα, και να που το βρήκα στο σχόλιο σας!!
Θέλεις και να σου μετρήσω τα χάλια των ΗΠΑ; Αλλά τι όφελος έχει; Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γίνουμε όλοι καλύτεροι, και καλύτερα αντί να υπερηφανευόμαστε ότι δεν έχουμε τα χάλια των άλλων. Γνωστά τα χάλια των πάντων, ας τα αφήσουμε τότε.
Για το λάδι και τη σταφίδα, προς το παρόν να ευχαριστήσεις το God σου στο οποίο You Trust γιατί μπορεί, και πραγματικά δεν το εύχομαι, να μη υπάρχουν σε λίγο καιρό.
Επίσης κατανοώ τα προβλήματα που έχετε, και με τα οποία καταπιάστηκε τώρα όλος ο αμερικανικός λαός για να τα λύσει, χωρίς κομπιούτερ και μπροστά από τα γραφεία, εννοιείται!!
Κυρία μου, ξέρεις κάτι; Βαρέθηκα να γράψω (το λιγότερο αυτό). Ένα τελευταίο σου λέω: μια οικογένεια και με ένα παιδί έχει προβλήματα, φαντάσου να έχει και τρεις! Ή παραπάνω όπως στην Παλαιστίνη, και να έρθει κάποιος άρρωστος να τα σκοτώσει σαν να παίζει Play Station είτε αυτό είναι στο Ιράκ, είτε στο Αφγανιστάν, είτε στην Παλαιστίνη! (άλλη περίπτωση η Ινδία, και τα απανταχού παρόμοια).
Κυρία μου, σέβομαι την άποψή σου, όμως διαφωνώ. Εύχομαι να μη σ’ενοχλήσει η άποψή μου με την οποία θέλω να διαφωνήσεις. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που εχω να απαντησω στην αγαπητη φιλη Αριαδνη ειναι οτι ολος ο κοσμος ΕΧΕΙ αναγκη και θα εχει μια Υπερδυναμη, διοτι μονος του ειναι ΑΔΥΝΑΜΟΣ οπως ολοι οι μορφωμενοι ξερουν, για να σταθει...

Το ιδιο και στον αγαπητο αλλα φοβισμενο None.

Αληθεια, οταν λετε την ΑΛΗΘΕΙΑ γιατι κρυβεστε?

Αυτη ειναι η γνωμη σας αγαπητε μου οσο και ΑΝ σας νευριαζει η ιδεα οτι ποτε δεν σας δοθει η ευκαιρια να δειτε τα πραγματα απο κοντα. Ψυχραιμια !

Αλλωστε οπως λετε οι Αμερικανοι ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ετσι δεν λετε?

Οπως ΣΑΣ βολευει, εκφραστητε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!

Γνωμη σας ΕΙΝΑΙ αυτη.

Καλη χρονια σε ολους σας

Lana Kantiani Theod.

Ανώνυμος είπε...

Για την κ. Lana Kantiani.

Ναι, είμαι ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. Πολύ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. Έτσι κατάντησαν την υδρόγειο οι ιμπεριαλιστικές νοοτροπίες και οι αιματοβαμμένες πολιτικές των Αμερικάνων κατά τον 20ό αιώνα. Το αριστερό σύνθημα "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ποτέ δεν έπαψε να ισχύει, τώρα περισσότερο επιτακτικό παρά ποτέ.

Ποιος σας είπε ότι κρύβομαι; Σε αυτό το φιλόξενο site του π. Παναγιώτη, εκείνος ξέρει το πραγματικό μου όνομα. Φαντάζομαι ότι και το δικό σας είναι ψευδώνυμο, όπως και το δικό μου, που θα ξέρει ασφαλώς ο Π.Κ. επίσης.
Όμως και να κρυβόμουνα θα ήταν λογικότατο και αναμενόμενο. Το είπατε και το παραδέχτηκα: ΕΙΜΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ εξαιτίας της αμερικάνικης βαρβαρότητα και τρέμω για το αύριο, έστω και με τον ψευτομεσσία Ομπάμα, το φίλο σας.

Με συχωρείτε, αλλά θα το πω:
Αν είναι δυνατόν, μια Ελληνίδα να έχει αμερικανοποιηθεί τόσο σκανδαλώδικα...
Αν είναι δυνατόν να έχει υποστεί τέτοια μετάλλαξη...
Εκτός πια, αν είσθε μια απλή κατάσκοπος που το παίζει Ελληνοαμερικανίδα για να φακελώνει τους δυστυχισμένους και φοβισμένους, όπως εμείς. Εδώ ο Π.Κ. πρέπει να μάς προφυλάξει. Είναι γνωστή σας η Kantiani, π. Παναγιώτη, ή όχι; Μήπως δρα για λογαριασμό Μυστικών Υπηρεσιών;;;;;;

Μπορεί να γελάτε με τα παραπάνω και τις υποψίες που εκφράζω. Αλλά ένας ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ...

Όπως ΦΟΒΑΜΑΙ και για τα παιδιά μου. Εσείς δε φοβάστε για τα δικά σας (αν έχετε, βέβαια)κ. Kantiani;
Ή εκεί στο America που βρίσκεσθε έχουν βολευτεί τόσο, ώστε μιλάτε τώρα εκ του ασφαλούς, σαν υπερδύναμη και εσείς;
Ή, μήπως, είσθε κι εσείς τόσο ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ, μαζί με τα επίσης ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ παιδιά σας και τώρα πασχίζετε να συνταχτείτε με τους Αμερικάνους γιατί, κατά βάθος τους ΦΟΒΑΣΘΕ;

Μάλλον αυτό το τελευταίο συμβαίνει. Είναι το λογικότερο. Αν και όσα συμβαίνουν είναι εκτός λογικής.

Καλημέρα και σάς ευχαριστώ. Κυρίως τον Π.Κ. που ελεύθερα μάς αφήνει να εκφραζόμαστε εμάς τους ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε / η ΡΟΝΙ ΒΟΥ ΣΑΒΑ

Διαβασα το μήνυμα σας και διεκρινα την αγανάκτηση σας και την βιασυνη σας να μου απαντησετε. Εδω ομως προκειται περι λαθους σας, διοτι, αν ξαναδιαβασετε λιγο πιο προσεχτικα την γνωμη μου θα διαπιστωσετε οτι η «χουφτα κρατος» δεν αφορα ΚΑΝΕΝΑ αλλο απο την Ελλαδα μας που εγιναν τα γεγονοτα.

Και δεν νομιζω να ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ υπεύθυνος. Οπως λετε ο ΠΚ σας ΑΦΗΝΕΙ να λετε την γνωμη σας, ΠΩΣ αυτη η γνωμη επιτίθεται σε μενα προσωπικα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ?

Βέβαια το γραμμα σας ειναι αυτο που εσεις πιστεύετε. Ετσι λοιπον ΔΕΝ μπορείτε με τιποτε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ σε ΚΑΝΕΝΑΝ να εχει αλλη γνωμη ουτε να προεξοφλείτε ΤΙ θα γινει στο μέλλον. Αυτο ο χρονος θα το δείξει, μπορει να έρχεται κατι καλο για ολον τον κοσμο.

Σεβομαι την άποψη σας δεν ξερω απο που γράφετε, παντως αυτο που πρεπει να επικρατει ειναι η αποδοχη καθε προσωπικης γνωμης αγαπητε μου !

Ομως να ξέρετε οτι ΔΕΝ ειμαι εγω μελος καμιας Κυβερνησις (ΙΣΩΣ) λαθος είναι οι πληροφοριες σας και η παρότρυνση και ειλικρινά λυπάμαι για αυτο. Ομως σας εύχομαι ταχεία λύση σε όλα τα προβληματα σας προσωπικα, αλλα και της Χωρας σας. Αρμενιους, Λιβανέζους, αλλα και απο το Λίβανο έχομε πολυ καλους και ΠΟΛΛΟΥΣ φιλους αγαπητε μου ιδίως στην Pasadena to Los Angeles με τους οποιους και λεμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ την γνωμη μας και εκεινοι την δικια τους.
Ειλικρινά ΑΠΟΡΩ πώς οι ανθρωποι συμπαραστέκονται ΜΟΝΟ πισω απο το κομπιούτερ και δεν κανουν κατι πιο θετικο, οπως στην προκιμενη περιπτωση με τον ΠΚ ?

Χαίρομαι που τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΣ ειναι παρα παρα πολυ ΚΑΛΑ.

Ναστε καλα Καλη χρονια με Ειρηνη και υγεια αγαπητε μου.

P. Kapodistrias είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,

Με χαρά διαπιστώνω, ότι ο διάλογος έχει "ανάψει" και τούτο είναι ένα από τα κεκτημένα της Δημοκρατίας. Αρκεί να είμαστε σε κόσμιο πλαίσιο, όπως πράγματι συμβαίνει μέχρι τώρα. Η διαφωνία είναι προτέρημα των δημοκρατιών και οδηγεί στη σύνθεση των γνωμών.

Ευτυχώς μέχρι τώρα ελέγχω ποιοί εισέρχονται ως σχολιαστές στη σελίδα μας και αποκλείω μερικούς ανώνυμους που συνήθως υβρίζουν, όπως συμβαίνει τώρα με κάποιους, οι οποίοι, πίσω από τη μάσκα θέλουν να βρίσουν την πολύ καλή μας φίλη, τη Λάνα, επειδή έχουν αντίθετη γνώμη. Αυτούς τους Ανώνυμους Κουκουλοφόρους τους ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΜΕΣΩΣ.

Όσους γνωρίζω, έστω κι αν έχουν αντίθετη γνώμη, τους επιτρέπω την πρόσβαση, διότι πάση θυσία πρέπει ν' ακούγεται και η αντίθετη άποψη. Παραδείγματος χάριν, κι εγώ προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με όσα υπερασπίζεται η Λάνα, αλλά ΕΧΩ ΚΑΘΗΚΟΝ να την αφήσω να εκφράσει την άλλη της άποψη, ελεύθερα και αβίαστα, εφόσον γνωρίζω ότι πρόκειται περί μιας καλής φίλης κι ευγενικής ψυχής.
Λάνα, οι σελίδες μας στην διάθεσή σου!

Το ίδιο συμβαίνει με τους άλλους φίλους που μάς σχολιάζουν, π.χ. την Αριάδνη και τον None, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους χρησιμοποιούν ψευδώνυμο, όμως γνωρίζω ποιοί είναι.

Όσο για τον Roni, μπορώ να πω ότι είναι ένας καλός νεαρός φίλος μας από τον Λίβανο, το όνομα είναι πραγματικό, λέει ευθαρσώς τη γνώμη του και μάς τιμά στην Ελλάδα, διότι σπουδάζει εδώ και κάποια χρόνια την Ελληνική μας Φιλολογία.
Roni, μετέχεις της ημετέρας Παιδείας (και μάλιστα τόσο άψογα),οπότε σε θεωρούμε Έλληνα! Προσευχόμαστε να λυθεί εύλογα και δίκαια το Παλαιστινιακό πρόβλημα.

Εμείς οι μικροί, τι άλλο μπορούμε να κάμουμε; Μες από το κομπιούτερ μας δίνουμε την όποια μάχη μας, δίχως να επαναπαυόμαστε!

Καλή συνέχεια στον αγώνα και αίσιο τέλος στο μέγα πρόβλημα που ανέκυψε. Οι σελίδες μας πάντα ανοιχτές!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε / η Νone

Αφου ειστε τοσο ΠΟΛΥ καταπιεσμενος απο τους Αμερικανους δεν κανετε εσειs προσωπικα ενα ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ να τους τα πείτε ετσι ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ οπως πολυ ΩΡΑΙΑ τα γράφετε σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ WEBSITE, που οπως και να το κανομε ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ?

Για να ειμαι ειλικρινής ΠΟΤΕ δεν με θυμάμαι να φοβήθηκα να ΠΩ την γνωμη μου επώνυμα, αφου με ρωτατε, αλλα ουτε ΚΑΙ για το αυριο διοτι ΔΕΝ επιασα ποτε τον εαυτο μου να κανει ΚΑΤΙ που θα ενοχλουσε τον οποιονδηποτε, και ακομα να σας ευχαριστησω ΠΟΛΥ που με ρωτατε για τα παιδια μου.

ΝΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΩ ΔΥΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ που παντα εργαζονται για το καλο και ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΔΙΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ !!!

Αυτο ΑΣ το εχει υποψιν του ΟΠΟΙΟΣ κρύβεται ΠΙΣΩ απο ενα WEBSITE !!!!!!!!!!!!!!!!!! (this is not for you).

Θα μου επιτρεψετε αγαπητε μου να σας ρωτησω, κατα την γνωμη σας και αφου διακρινω την τοση ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ, τι εσεις ΜΑΣ προτείνετε σχετικα με την Αμερικη αφου τοσο ΜΑ τοσο σας ενοχλεί και οχι μονο εσας !!!!!!

Εμεις ζουμε ηρεμα, ήσυχα και ΦΙΛΙΚΑ με όλον τον κοσμο απο οπου και αν ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ δεν παιζουμε ΞΥΛΟ επειδη ο πλαινος μας ειναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ουτε ειπαμε στα παιδια μας (το ιδιο και οι Αμερικανοι) να ΜΗΝ καθησουν στο ιδιο θρανιο επηδει ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ σε ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ, ουτε σε βαρύγδουπα ΛΟΓΙΑ.

Ηρεμήστε, Ηρεμήστε παρακαλω.

Χαίρομαι που διαβασα την γνωμη σας.

Ναστε καλα, Καλη χρονια, με Υγεια και Ειρηνη.

Lana Kantiani Theod.

Ανώνυμος είπε...

Μπηκα στον πειρασμο να σας απαντησω σε ενα δευτερο μηνυμα αγαπητε μου NONE και ο λογος ειναι οτι με κανατε πολυ και γελασα που με αποκαλητε ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ και ρωτατε τον π. Παναγιωτη να σας λυσει την
ΑΠΟΡΙΑ. Παντως ΑΝ κατασκοποι γραφουν στην ιστοσελιδα του π. Παναγιώτη, να ειναι καλα διοτι εχει γινει ΔΙ-ΑΣΗΜΟΣ.

Να κοιμαστε ησυχα αγαπητε μου, οι
κατασκοποι ΔΕΝ ειναι πλεον της ΜΟΔΑΣ, ισως βλεπατε πολυ ΣΙΝΕΜΑ !


Φιλικα

Lana Kantiani Theod.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

κυρία μου, το είπα και το ξαναλέω σας σέβομαι στο προσωπικό επίπεδο, και ξέρω ότι δεν είστε μέλος καμιάς κυβέρνησης, άλλωστε αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα. όπως παρατηρεί κανείς δεν σας απάντησα προσωπικά, ούτε ήθελα να εννοειθεί κάτι που να σας στενοχωρήσει. τα πα αυτά ή κάνω λάθος;; δεν σας απάντησα ούτε βιαστικά ούτε και προσωπικά πάλι, πιστεύω ότι έψαξα για να τεκμηριώσω την άποψή μου. η έκφραση "Κυρία μου" την δανείζομαι από το Λαζόπουλο και δεν απευθύνεται μόνο σε στις ιδέες σας γι' αυτό και το όνομα σας είναι σε παρένθεση. μάλλον ήμουν ασαφής. ζητώ ήρεμα συγγνώμη καθώς παρεξηγήθηκα.
για τα καλά σας λόγια: ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Για την κα Lana Kantiani:
Δεν με ξέρετε και δεν σας ξέρω. Με ξέρει πολύ καλά ο ιδιοκτήτης που μας φιλοξενεί όλους ό,τι κι αν κουβαλάμε.. Διάβασα τα σχόλιά σας απο το πρώτο και ως το τελευταίο, και είδα πόσο κανείς μπορεί να χάσει την ταυτότητά του, την εθνότητά του, όταν του λείπει η ανεξαρτησία της σκέψης, ή απλά η Σκέψη. Εκεί σας φιλοξενούν και σε αντάλλαγμα σας έδωσαν ένα ρυθμισμένο κομπιούτερ τί πρέπει να σκέφτεστε! Αυτή την ίδια κονσέρβα που σερβίρουν στον κόσμο και μετά σκοτώνουν εν ψυχρώ αλλά, είναι αλήθεια, με..τρόπους καλής συμπεριφοράς.. Αλλά μιά και μιλάμε ακόμα Ελληνικά, αφού σε λίγο δεν θα είναι αρκετά σίκ να χρησιμοποιείτε αυτή τη γλώσσα που τη μιλάμε σ αυτη τη γωνιά, ξέρετε υπήρξε ανάμεσα σ άλλους κι ένας Μακρυγιάννης που άν και αγράμματος μπορούσε να ζυγίσει αυτά τα ίδια πράγματα όπως οι Αρχαίοι φιλόσοφοι που δεν τους είχε διαβάσει ποτέ του.. Έτσι γνώριζε μερικά απλά όσο και Μεγάλα όπως ποιά είναι η Ελευθερία του προσώπου και των λαών. Τί ρόλο παίζουν αυτοί οι μεγάλοι σε δύναμη και μικροί σ όλα τ άλλα, και οτι ποτέ δεν ήταν χέρι βοήθειας για κανέναν,όπως είπε και ο Σολωμός στον Ύμνο του.. Κάτι διέκριναν κάτι έβλεπαν κάτι που αφορά όποιον μπορεί να σκέφτεται.. Όχι, Εμείς οι μικροί κι αδύναμοι, δεν χρειαζόμαστε καμμιά υπερδύναμη των όπλων, και της καταστροφής. Ο νόμος της ζούγκλας, της επιβολής του ισχυροτέρου, δεν μου λέει απολύτως τίποτε. Δεν χρειάζομαι να μ "ελευθερώσει" εκείνος που με βιάζει με χαμόγελο.. Η μικρή αυτή Ελλάδα που ταλανίζεται, είναι αλήθεια απο τα προβλήματά της, κρατάει έναν πυρήνα ζωντανό, και έχει Ελευθερία σκέψης. Εκείνο που με σοκάρει σε σας είναι ο βαθμός της διάβρωσης! Αν δεν το βλέπετε, λυπάμαι. Πραγματικά! Κοιτάξτε μιά ματιά γύρω το αιματοκύλισμα του κόσμου απο τους ελευθερωτές σας και μετά κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, μήπως μπορέσετε να διακρίνετε κάτι, κάτι αληθινό να απέμεινε, κάποια μικρή σπίθα ίσως, πάντως όχι κάτι σε κονσέρβα.. Μήπως είναι δικός σας ο φόβος αυτός που μοιάζει με παραίτηση και παράδοση άνευ όρων? Μήπως αφομοιωθήκατε απο φόβο μήπως και δεν ενταχθείτε ακριβώς σ αυτή την πανσπερμία των εθνών που είναι οι ΗΠΑ? Ποιός φοβάται? Εμείς φοβόμαστε δικαίως τα όπλα που είναι παντα στα χέρια ενός παράφρονα. Δείτε στον καθρέφτη, αν έχετε λίγο αναγκαίο θάρρος, τους δικούς σας φόβους κάτω απο το χαριτωμένο αμερικανικό σας όνειρο..

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Στον Roni Boy Saba,
Εκφράζω τη συμπαράστασή μου,και τη λύπη μου γι αυτά που συμβαίνουν, ακόμα κι αν δεν έχει απολύτως καμμιά σημασία αυτό, αφού η φωνή μου δέν είναι αρκετά δυνατή και δεν φθάνει μακρυά.. Μου αρκεί οτι φθάνει ν αγγίξει μία ανθρώπινη καρδιά,σας βεβαιώ οτι είναι το πιο "μακρυα" και "κοντά" που υπάρχει, και αντηχεί απο άνθρωπο σε άνθρωπο πολύ ηχηρά. Με άγγιξε το σχόλιό σας και αισθάνομαι "συγγενικά" και ας μη γράφει η ταυτότητά σας "Ελληνας". Ποιός είπε οτι οι λέξεις μας προσδιορίζουν? Το εντελώς αντίθετο μάλλον...!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Στην Αριάδνη,
χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ότι ο ελληνικός λαός ευαισθητοποιείται και συμπαραστέκεται στον παλαιστινιακό λαό. τους παλιστίνιους τους έχω αδέλφια μου εκ των πραγμάτων, τα παθήματά τους είναι και δικές μας, ως λιβανέζοι, αναφέρω π.χ. το πόλεμο του 2006. γι' αυτό η συμπαράστασή σας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για όλους όσους πονούν για την παλαιστίνη και την ειρήνη.
όσον αφορά εμένα, πραγματικά νιώθω οικειότητα και το οφείλω στον π. Παναγιώτη και σε σας προσωπικά και σε όσους κατανοούν την άλλη άποψη άνευ εθνικής ταυτότηας.
και πάλι ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι εξαπολύουν αυτή τη στιγμή "Συμπαγές Μολύβι" στη Λωρίδα της Γάζας...

Καημένε Χίτλερ, τι δίκιο που είχες...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ηλιογράφε,

Συγνώμη που δεν σού απάντησα νωρίτερα και σε άφησα να περιμένεις.

Ποιος σκέφτεται πια τα κομματιασμένα παιδιά, για τα οποία γράφεις;

Η Εβραϊκή σκληροκαρδία είναι τόση, ώστε έχουν φτάσει στο αίσχιστο σημείο αμετροέπειας και απανθρωπιάς. Κρίμα, πολύ κρίμα...

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

όντως έτσι ονομάζουν την επιχείρηση τους. αλλά δεν χρειάζεται να θυμηθούμε το Χίτλερ καθώς στόχος του δεν ήταν μόνο οι εβραίοι όπως λέγει η προπαγάνδα. για δες τι λέγει ο Roger Garaudy περί αυτού, ίσως το βιβλίο του Οι Θεμελιοδοι Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής, θα βρεις πολλά στοιχεία στο Ιντερνετ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Παναγιώτη Ανδριόπουλε.

Γεννιέται πράγματι στην Παλαιστίνη, όμως ο σύγχρονος Ηρώδης (οι Εβραίοι δηλαδή) θέλει οπωσδήποτε να τον ανακαλύψει και να τον σκοτώσει. Ήδη έχει σφαγιάσει κάμποσα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπημένη (-),

Το λες εύστοχα: "Ντρέπομαι που υπάρχω"...

Κι εγώ επίσης. Και δεν έχουμε τρόπο να βοηθήσουμε, καλή μου... Μόνον αυτή εδώ την ισχνή φωνή, την εξόχως άσημη, από τον τόπο που γέννησε τον βάρδο της Ελευθερίας. Μόνον αυτό... Τι άλλο... Είμαστε πιόνια ανίσχυρα στα χέρια των Μεγάλων Δυναστών...

Όσο όμως έχουμε φωνή θα τους τα λέμε!!!

Σε χαίρομαι που διατηρείς κι εσύ τη φωνή σου δυνατή!

P. Kapodistrias είπε...

@ Μανιτάρι του Βουνού,

Ο Ηρώδης ξαναβγήκε όντως παγανιά και όποιον πάρει ο Χάρος. Συνήθως τους αδύναμους και απάτριδες, τους φτωχούς και αποδιοπομπαίους...

Αληθώς ετέχθη ο Κύριος, αλλά δεν μπήκε φέτος στη Γάζα. Τον πρόλαβε το "συμπαγές μολύβι" των Ιουδαίων...

P. Kapodistrias είπε...

@ Φίλτατε Ρόνι,

Να ξέρεις ότι είμαι κοντά σου, πολύ κοντά σου. Να με θεωρείς πατέρα (μια και τα παιδιά μου έχουν σχεδόν την ηλικία σου), αδελφό και φίλο σου.

Πέρασα κάποτε από τον Λίβανο, όπως γνωρίζεις, κι εκτίμησα βαθύτατα τον τόπο (Παρίσι της Ανατολής) και τους ανθρώπους.
Καταλαβαίνω ότι βρίσκεται η όλη περιοχή σας σε εποφθαλμιούμενη περιοχή από τους ξεδιάντροπους Εμπόρους των Εθνών.

Πενθώ για το Αίμα και το Δάκρυ σας, συμπάσχω όσο μπορώ και βροντοφωνάζω προς κάθε κατεύθυνση και με όποιο κόστος το Δίκαιό Σας, αγαπητέ μου!

Ελπίζω και προσεύχομαι όλο αυτό να περάσει γρήγορα...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Δεν μπορεί κανείς να μη συγκινηθεί απο αυτά που συμβαίνουν..
Ετοιμάζονται και για χερσαία επίθεση..
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Και ο νοών νοείτω πατέρα Παναγιώτη μου.
Τα καλά και συμφέροντα..... Πού να μιλήσει....γυρεύεις τώρα θα μην προκάμει να καθήσει στο οβάλ γραφείο;
:-)

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Ανώνυμος είπε...

Τ' ακούσατε;;;;;;;;;

Οι Εβραίοι εμβόλισαν ένα καράβι με ανθρωπιστική βοήθεια που έφτανε στη Γάζα.

Απάνθρωποι εντελώς! Φρικτές υπάρξεις οι Εβραίοι και όσοι τους υπερασπίζονται.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Η πρώτη συγκίνηση έχει τώρα γίνει Θυμός, Μεγάλος Θυμός...

Δεν μπορεί ο πολιτισμένος κόσμος (ο δήθεν πολιτισμένος) να κλείνει τα μάτια.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΠΑΙΔΙΑ...

P. Kapodistrias είπε...

@ Φύρδη-Μύγδην, Κυρά των Γλάρων,

Το οβάλ γραφείο είναι μέχρι τώρα το άντγρο της ανηθικότητας και του απανθρωπισμού.

Κάποιοι ελπίζουν (κι εγώ πάντως το εύχομαι ολόψυχα, δίχως να το πιστεύω) ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα σώσει τον Κόσμο. Μακάρι και να βγω εγώ ο κακός και ο εμπαθής. Μακάρι, το ξαναλέω.

Όμως, εσύ που έχεις πείρα της ζωής και είσαι πράγματι σοφή δίχως παρωπίδες, τον άκουσες ακόμη από τα ΜΜΕ να πάρει θέση υπέρ των κατατρεγμένων; Τον άκουσες να ευασθητοποιείται καν; Ή προφασίζεται τον ανεύθυνο;

Μήπως κάνω λάθος, μήπως αδικώ;

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Σκληρά τα λες, αλλά -δυστυχώς- έχεις δίκιο. Λυπάμαι...

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

ευτυχώς οι επιβάτες του πλοίου έφτασαν στο Λίβανο και είναι καλά. δυστυχώς όμως που οι βοήθειες που είχαν ετοιμάσει για τους παλαιστίνιους δεν έφτασαν. όσοι ακούσατε τις δηλώσεις των σιωνιστών και των επιβατών σίγουρα θα διαπιστώνατε πόσο ο φονιάς μπορεί να είναι ψεύτης και ανήθηκος (κάτι που δεν είναι καινούργιο). ενώ επιτέθηκαν στο πλοίο και τον πυροβόλησαν δεν το ομολογούν!!

Βυτιναιος είπε...

Πολλοί αναγνώστες είπαν πολλά και ενδιαφέροντα.
Μόνο μία κοινότυπη διαπίστωση θα κάνω: Αυτό ήταν το θλιβερό τέλος ενός πολύ θλιβερού, πραγματικά δίσεκτου έτους για όλο τον κόσμο. Ας μη γελιόμαστε. Ένας κούκος (Ομπάμα) δε φέρνει την άνοιξη.

P. Kapodistrias είπε...

@ Roni, Καλέ μου φίλε,

δυστυχώς ισχύει το λατινικό ρητό:

"Homo hominis lupus", εκτός από φονιάς και ψεύτης και ανήθικος και σιχαμένος...

Αλλά "έστι δίκης οφθαλμός"...

P. Kapodistrias είπε...

@ Βυτιναίε,

Καιρό είχαμε να σε δούμε στην παρέα μας. Μάς τιμάς με τα σχόλιά σου και πάντοτε τα επιθυμούμε!

Αυτό τον κούκο Ομπάμα μού άρεσε πολύ. Μακάρι ν' αναφανεί ο κούκος της Άνοιξης, όμως πες μου, σε παρακαλώ, το πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Το πιστεύεις;

Ευχές για τον καινούργιο χρόνο, όσο μπορούν να υπάρξουν ευχές σε τέτοιες ολόμαυρες μέρες φρίκης...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το ακούσατε, σας πληροφορώ εγώ:

Ο μεγάλος Ομπάμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σ' ένα γήπεδο στη Χαβάϊ και παίζει γκολφ. Η ασφάλειά του μόλις που εμπόδισε τους διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων να τον πλησιάσουν, ώστε να του ζητήσουν να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Αυτά. Τι έχετε να πείτε;

P. Kapodistrias είπε...

Λάβαμε το παρακάτω σχόλιο από την Φίλη Άστρια σε άλλη σχετική ανάρτηση κι ευχαρίστως το δημοσιεύουμε κι εδώ, μια και έχουμε ήδη ανοιχτό δίαυλο επι-κοινίας στην Ελευθερία της Γνώμης, είτε αρέσει αυτό σε ορισμένους, είτε όχι.

Άστρια σ' ευχαριστούμε για την ορθοφροσύνη σου. Ακολουθεί το μήνυμά σου αυτούσιο:


Άστρια είπε...

Πέρασα για να αφήσω ευχές για καλή χρονιά.
Βρήκα αυτές τις αναρτήσεις για την Παλαιστίνη. Τις διάβασα όλες, όλα τα σχόλια.
Μπράβο π.κ. για τις αναρτήσεις και για το βήμα διαλόγου που έδωσες.

Ακούγεται εκκωφαντικός ο ανθρώπινος πόνος, δίπλα, πολύ δίπλα μας και, όπως είπαν κι άλλοι, ακούγεται επίσης εκκωφαντική και η σιωπή των μεγάλων.
Και συμπτωματικά, τώρα στις ειδήσεις στην τηλεόραση ανέφεραν τα σχετικά τραγικά. Η αμέσως επόμενη είδηση ήταν για τις σαμπάνιες της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι..

Τα παιδιά που χαμογελούν στις φωτογραφίες μπορεί να είναι, σίγουρα θα είναι, οι μελλοντικοί επονομαζόμενοι τρομοκράτες. Μα τι να αγαπήσουν, τί όνειρα να κάνουν και σε τι να πιστέψουν; Ψυχούλες που λαβώθηκαν για πάντα. Πώς να μη γίνουν βορά στην οποιαδήποτε εκμετάλευση και στο μίσος;

Πόνος ψυχής μεγάλος. Έλεος, έλεος!

Μακάρι, ευχόμαστε να σταματήσει με κάθε τρόπο αυτό το κακό, που πληγώνει, ντροπιάζει κάθε Άνθρωπο.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Δεν φαίνεται να τελειώνει τίποτα. Αυτοί που έχουν τη σκακιέρα δεν το αποφάσισαν ακόμη.
Θυμήθηκα πατέρα τον στίχο σας: "..Κι ο Θεός στο μπαλκόνι του. Παιδιόθεν Με αλεξίσφαιρο.."
Όμως "Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά...", δεν είναι έτσι?
Δεν μπορώ να σκεφθώ ούτε να ελπίσω σε τίποτ άλλο πιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ π. Παναγιώτη,

Αλήθεια, γιατί χάθηκε η κυρία Lana Kantiani; Γιατί σταμάτησε να σχολιάζει;

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Για να σταματήσει όλο αυτό, ως φαίνεται, θα χυθεί και η τελευταία σταγόνα αίματος.

Φχαριστήθηκα που θυμήθηκες τους συγκεκριμένους στίχους μου. Τούτο (απο)δείχνει ότι η Ποίηση έχει πάντα λόγο καίριο, κάποτε προφητικό και είναι εξόχως αποτελεσματική, όταν όλα τα άλλα μέσα μάς εγκαταλείπουν...
Γι' αυτό ανέκαθεν και διαιώνια οι κάθε λογής και χρώματος εξουσίες φοβόντουσαν τους Ποιητές, διότι κρατούσαν και κατείχαν τη Ρομφαία του Λόγου τους, η οποία μπορεί να σφάξει με το μπαμπάκι!!!...

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Όπως είναι ευκολονόητο, οι κατά καιρούς φίλοι σχολιαστές μας δεν είναι πρόβατα, μήτε υπήκοοι, ώστε να τους ποδηγετήσουμε, κατά την δική μας πρόθεση. Άλλος έρχεται, άλλος φεύγει.

Η καλή μου φίλη Λάνα θα κρίνει εκείνη πότε θα ξανασχολιάσει και αν ξανασχολιάσει.
Είπαμε: Πρεσβεύουμε απόλυτα την Ελευθερία του Λόγου και της Άποψης του Άλλου, έστω και να διαφωνούμε, δίχως λογοκρισίες ή περιορισμούς. Βέβαια, όταν υπάρχει θέμα αθυρόστομων σχολίων, τότε αυτά περιορίζονται εξαρχής.

Unknown είπε...

αγαπημένε μου πκ και φίλοι που είμαστε εδώ

χρόνια πολλά και καλά, όσο μπορούμε περισσότερο.
πόνεσε η ψυχή μου που διαπίστωσα ακόμη μια φορά τι γίνεται με το κακό:
ενός κακού μύρια έπονται, αποδεικνύεται.
αποδεικνύεται έτσι τι είναι καλό και τι είναι κακό: από τους καρπούς που φέρει.
να λοιπόν: όσο αναίσχυντα επιθετική είναι η 'λύση' που βρήκε το κράτος του ισραήλ για να περιορίσει το κακό που θεωρεί ότι γίνεται σε βάρος του, τόσο αυτό το κακό αποδεικνύεται κάκιστο, όταν σε μια παρέα το πολύ δέκα ανθρώπων σκορπίζει ως καρπό του την έριδα, την πικρία και τη λύπη.
αυτό είδα σ'αυτά τα σχόλια.
κανέναν κακό και παράλογο δεν είδα.
είδα όμως το κακό να προχωρά μέσα μας και να πολώνει τον έναν εναντίον του άλλου.
άρα, όντως κάκιστα όσα συμβαίνουν.
και για τον καθένα μας, δε χρειάζεται υπερδύναμη ή μικρούλα χώρα,
υπάρχει ανάγκη ανεξαρτησίας και ελευθερίας που ο θεός μας έδωσε και μερικοί τη στερούμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους...

καλημ΄ρα και χρόνια πολλά!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπημένη Φίλη (-) Παυλίτσα,

Αντεύχομαι και στον καινούργιο χρόνο να έχουμε ευκαιρίες επανένταξης στο Κυριακό Σώμα, διότι παραέχουμε ξεφύγει...


Μ' ευχαρίστησε πολύ και μ' εξέπληξε ευχάριστα η σοφή νηφαλιότητα από μέρους σου της αντιμετώπισης του Κακού, που συντελείται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες εκεί στη Μέση Ανατολή... Και όπου αλλού στον Κόσμο, εννοείται. Εδώ η πολυγνωμία η δική μας φτάνει κάποτε σε άκρα (το διαπίστωσες ήδη), θα συνεννοηθούν εκείνοι οι λαοί, που ήδη τούς χωρίζει τόσο αδικοχυμένο Αίμα;;;;

Αυτό με κάνει και πολύ στενοχωρούμαι και πενθώ αφάνταστα, δίχως να δύναμαι να ελπίζω στους Μάγους του σύγχρονου Κόσμου, οι οποίοι περισσότερο Χωροφύλακες αναδεικνύονται και ουδόλως Ειρηνοποιοί...

Αυτήν όμως την Ειρήνη εκζητούμε, Καλή μου Ελένη, γι' αυτή την Ειρήνη ας εργαζόμαστε κι ας προσευχόμαστε! Και ό,τι γίνει εντέλει...

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι, δηλαδή οι ΝΑΖΙ του 21ου αιώνα, συνεχίζουν τη γενοκτονία. Είναι κανείς που να μπορεί να τους σταματήσει;

Ανώνυμος είπε...

Φρικτή κατάσταση, ακούμε στην TV.
Μα καθόλου δε νοιάζονται αυτές που λέγονται μεγάλες δυνάμεις;

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

@ Porfyris,
να δεις που θα τρέξουν αν επεκταθεί ο πόλεμος, όχι επειδή θα ξυπνήσει η ανθρωπιά μέσα τους, αλλά ήδη οι επιπτώσεις του πολέμου και οι έκρηθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόλπο επηρεάζουν τις τιμές του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, και τα ανδρείκελα κυβερνώντα καθεστώτα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση των ξένων στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. στην πολιτική δεν μπορείς να περιμένεις φιλανθρωπία, αλλά χρειάζεται να ποντάρεις να χαλάσεις την τούρτα των "Μεγάλων Δυνάμεων".
η φρίκη είναι πώς όλα τα πληρώνει ο άμαχος κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι Εβραίοι δεν παίζονται πια... Αμ, βέβαια, έχουν πλάτες τους Αμερικάνους. Φτου...

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Αλλά, τι παράξενο: Πάρα πολλοί αυτές τις μέρες σκέφτονται φωναχτά τη συσχέτιση των Ιουδαίων με τους Ναζιστές... Πού κατάντησε ένας λαός που τόσα υπέφερε από τη χιτλερική φρικαλεότητα... Να κάνει τώρα τα ίδια... Λυπάμαι κατάβαθα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Πορφύρη μου,

Έχεις πολλά να δεις ακόμα στη ζωή και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Κυρίως αυτά που δεν μπορείς να υποθέσεις ότι είναι δυνατόν να συμβούν. Γι' αυτό, έχε τον νου σου!...

Όσο για τις Μεγάλες Δυνάμεις, "θου Κύριε...", για να μην πω καμιά κουβέντα, χρονιάρα μέρα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Roni,

Καλησπέρα και χαίρε όσο μπορείς. Έχουμε δρόμο ακόμη πόνου και σπαραγμού.

Οι δε λεγόμενες "Μεγάλες Δυνάμεις" ξύνονται...

P. Kapodistrias είπε...

@ Πειραιώτη,

Είχαμε καιρό να σε δεχτούμε στο πολυπεριοδικό μας. Καλή χρονιά και ό,τι ποθείς να το... πάθεις!

Όσο για τους Εβραίους και τους Αμερικάνους, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, μέχρι που γινόμαστε δυσάρεστοι.
Όμως, όπως λένε και οι Λατίνοι, "duras veritas, sed veritas", δηλαδή "σκληρή η αλήθεια, αλλά αλήθεια". Πρέπει να την λέμε και να την υποστηρίζουμε, έστω κι αν τσούζει. Κάποιοι μπορεί να θίγονται, αλλά τι να κάνουμε... Η Αλήθεια εντέλει ελευθερώνει, όπως λέει και το Ευαγγέλιο!!!

Χαίρε, φίλε μου και να μάς έρχεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Ξαναήρθα μέχρι που να με διώξετε. Ξέρω ότι είσαστε φιλόξενος π. Πναγιώτη και σας εκμεταλλεύομαι. Αλλά δε βλέπετε στην τηλεόραση; αν και δε μας τα δείχνουν όλα. Ο Ομπάμα κάνει ακόμα διακοπές, η γυναίκα του τον παρουσιάζει σα θεό στην αμερικάνικη τηλεόραση, ενώ ξέρουμε πως με μια δυναμική του παρέμβαση θα μπορούσε να κινήσει κάπως τα νερά της πολιτικής Μπους και κάπως να ησυχάσει το αλληλοσφάξιμο στην Παλαιστίνη. Αλλά όπως φαίνεται και ξέρουμε όλοι, η πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει, όποιος κι αν εκλεγεί. Τι Μπους, τι Ομπάμα. Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας κυρίες μου και κύριοι.
Μόλις διάβασα κάτι ωραίο στην προσωπική σελίδα της φίλης σας κ. Ρίτσας Μασούρα, της δημοσιογράφου, και μου άρεσε. Το αντιγράφω εδώ πιο κάτω για να το διαβάσετε κ' εσείς. Είναι πολύ εκφραστικό.
Λέει η κ. Μασούρα:


Επειδή βρίσκομαι σε αρκετά έντονη “επαναστατική” διάθεση και επειδή με ζώνουν τα φίδια ποικιλοτρόπως, βρήκα δύο σκέψεις-προτροπές του Ρόμπερτ Κέννεντι και τις μοιράζομαι μαζί σας. Προς προβληματισμό και μόνο, μιας και ταιριάζουν παντού….στα δικά μας, στο παλαιστινιακό, στο αμερικανικό, στα διάφορα συνωμοσιολογικά σενάρια που εξυφαίνονται και παίρνουν παροξυσμικές διαστάσεις….


Unity

That which unites us is, must be, stronger than that which divides us. We can concentrate on what unites us, and secure the future for all our children; or we can concentrate on what devides us, and fail our duty through argument and resentment and waste. RFK

Voice Of The People “

All great questions must be raised by great voices, and the greatest voice is the voice of the people - speaking out - in prose, or painting or poetry or music; speaking out - in homes and halls, streets and farms, courts and cafes - let that voice speak and the stillness you hear will be the gratitude of mankind.” R F. K

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τα μάθατε φαντάζομαι. Γίνεται τώρα χερσαία επέλαση στη Γάζα από τους Ιουδαίους. Σκεφτήτε τι μακελειό θα γίνει...
Θα ξανακλάψουνε μανούλες.
Και ο Ομπάμα ακόμα στη σιωπή του. Και είχα πιστέψει πως θα φέρει αλλαγή. Η καλή και η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί.

P. Kapodistrias είπε...

@ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ,

Βλέπω τα σχόλιά σας, περνάνε όπως ξέρετε από την έγκρισή μου για να δημοσιευτούν, όμως δεν παρεμβαίνω επίτηδες. Τι περισσότερο να πω, άλλωστε; Όλο αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή αγγίζει τη σχιζοφρένεια. Οπότε και να πω και να μην πω,"αγρόν ηγόρασαν" οι "Μεγάλοι"...

Καλησπέρα σε όλους.

P. Kapodistrias είπε...

@ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ:

Παρακαλώ, μην επιμένετε και μη γράφετε. Τα σχόλιά σας δεν περνούν, όσο κι αν στέλνετε ανώνυμα.

Και από την άλλη, επαναλαμβάνω, ότι δεν μπορώ να πιέσω φίλη που αποχώρησε από τη συζήτηση, να επανέλθει. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ να μείνει ή ν' αποχωρήσει. Σε μια δημοκρατία γνώμης και θέσεων ζούμε. Πάει, τελείωσε,δεν επανέρχομαι!!!

Καληνύχτα και σ' εσάς.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητοί φίλοι,

δείτε ένα σπαραχτικό "Γιατί;" της φίλης συγγραφέως και συνεργάτιδάς μας κ. Διονυσίας Μούσουρα-Τσουκαλά, στον άλλον μας ιστότοπο, το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, εδώ:

http://banato.blogspot.com/2009/01/blog-post_04.html

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ για τη σωστή στάση του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου για τη γενοκτονία που κάνουν οι Εβραίοι στους Παλαιστίνιους. Μπράβο του!!!!!!!!!!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

είδατε τι έγινε στις ΗΠΑ της γνήσιας Δημοκρατίας; όσοι δεν μάθανε να ξέρουν ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα νεαρό, και ξέσπασε η αμερική! χωρίς ρατσισμούς νομίζω ότι είναι μαύρος ο νεαρός. όσοι πιστοί ακούστε Ομπάμα..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails