© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Προς τιμήν και μνήμην Ούγου Φώσκολου / Ugo Foscolo

Παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας




Ίσως θυμάσθε ένα καλοκαιρινό φωτορεπορτάζ του Ίσκιου μας, με τίτλο "Στεγάζοντας την ανεστιότητα του Ούγου Φώσκολου". Είχαμε τότε παρουσιάσει μιαν εξαιρετική βραδιά στον εν Ζακύνθω Λόφο του Στράνη, την οποία οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζακύνθου "Ούγος Φώσκολος", αφιερωμένη στον μεγάλο Ζακυνθινοϊταλό Ποιητή, με αξιοπρόσεκτες επιστημονικές ανακοινώσεις, που αφορούσαν στην πολυόμματη (αν και αθέατη εν πολλοίς από τη σύγχρονη ελλαδική διανόηση) φυσιογνωμία του. Ξαναθυμηθήτε εκείνη την αυγουστιάτικη βραδιά εδώ.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να κρατάμε τη φωσκολιανή εκείνη βραδιά στα χέρια μας, δεδομένου ότι η αγωνία του Προέδρου του Συλλόγου Νίκου Λαλώτη, η βούληση των Μελών και η χορηγία του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (που εδρεύει στο Τζάντε μας), κατόρθωσαν να κυκλοφορηθούν εντύπως τα Πρακτικά σ' ένα κομψό και συλλεκτικό τομίδιο 48 σελίδων, υπό τον τίτλο "Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ούγο Φώσκολο. Πρακτικά Ημερίδας 27 Αυγούστου 2010"!

Εύγε σε όλους, όσοι εργάστηκαν για τη βραδιά, την έκδοση, αλλά κυρίως το Όνειρο της ανοικοδόμησης ξανά ενός μικρού΄(έστω Σπιτιού), όπου θα γνωρίζουμε ότι μπορεί ν' αναπαυθεί ο Ήσκιος του Φώσκολου, εδώ στη "materna terra" του, κατά την δική του ποιητική έκφραση!

2 σχόλια:

roadartist είπε...

Πέρασα να αφήσω τις καλύτερες ευχές μου.. Αγαπητέ μου Π.Κ., καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, δημιουργία και ότι καλύτερο για σένα, το νησί σου, την....Ελλάδα....και τους αγαπημένους σου!

Δ. Μουσμούτης [για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζακύνθου "Ούγος Φώσκολος"] είπε...

Ευχαριστίες για την φωσκολιανή φιλοξενία και τη δική σου συμβολή.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails