© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Στα καφέ του San Marco / Venezia

Σήμερα είπα να προσφέρω βενετσιάνικο καφέ στα φημισμένα στέκια της Πλατείας του Αγίου Μάρκου, όπου ζει και κινείται ολοζώντανη η Ιστορία αγκαζέ με τους νέους και τις νέες απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι κατακλύζουν τον κοσμοπολίτικο και σαγηνευτικό αυτόν τόπο.


Νομίζει κανείς, ότι κινείται μέσα σ' ένα σκηνικό θεάτρου ή κινηματογράφου εποχής. Ξεδιακρίνεις μάλιστα, κάπου εκεί στό διάσημο Καφέ Φλοριάν να συζητούν, απολαμβάνοντας καφέ και τις διερχόμενες ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες, ο Μπάιρον, ο Προυστ, ο Φώσκολος, ο Καζανόβας ή ο Ντίκενς, ενώ οι τριγύρω ορχήστρες μεταθέτουν τις αισθήσεις σε αναγεννησιακές προοπτικές.

2 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ηπιατε μπιτσερίν καφέ;
Πήγατε στο Σαν Τζακαρία(Ζαχαρία);
Είδατε τον Τζιότο;
Γνωρίσατε τον παπα Νικόλα απο το Μπάρι, τον εφημέριο του Σαν Τζώρτζη ντέι Γκρέτσι.

P. Kapodistrias είπε...

Αγαπητέ Χοιροβοσκέ, εκεί στην διαιώνια Βενετία είδαμε γενναιόφωτα ανώγια και κατώγια, τον Δόγη Χρόνο, νερά γαληνότατα, την Πιετά της Αφής,τη στέψη της Παρθένου, το μπρούτζινο άτι στην κόγχη του Σαν Μάρκο,τους λιγωμένους γονδολιέρηδες, την κολακεία της Παναγίας και τα δάκρυα του Πέτρου, τον Τιντορέτο στη Σκουόλα Γκράντε του Σαν Ρόκκο, πίνοντας καφέ στο πλάτωμα το εξαίσιο του Σαν Στέφανο!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails