© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα ίχνη των Ζακυνθινών Ποιητών


Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Ζάκυνθο, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή, Ομάδα 22 φοιτητών των Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνοδός και εμπνευστής τής ενδιαφέρουσας αυτής επίσκεψης στο νησί της Ποίησης είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο οποίος έχει μετ' επιστήμης ασχοληθεί από 20ετίας με την ζακυνθινή / επτανησιακή διανόηση, έχοντας -συν τω χρόνω- γίνει φιλικός συνομιλητής των πνευματικών ανθρώπων της σύγχρονης Ζακύνθου.


Οι φοιτητές έχουν λοιπόν την ευκαιρία να βηματίσουν στα νωπά ίχνη του Διονυσίου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου, του Ούγκου Φώσκολου, του Γρηγόριου Ξενόπουλου, του Δημήτρη Γουζέλη, του παπά Νικόλα Κουτούζη και πάμπολλων άλλων γιγάντιων μορφών του νησιού.


Ο Γιώργος Ανδρειωμένος όμως θεώρησε επιβεβλημένο να γνωρισθεί η Ομάδα και με τρεις εκπροσώπους της νεότερης Ζακυνθινής Ποίησης. Τούτο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο Strada Marina, στη Χώρα του Τζάντε, όπου οι Διονύσης Σέρρας, Διονύσης Φλεμοτόμος και π. Παναγιώτης Καποδίστριας είχαν φιλική συνάντηση με τους φοιτητές.




Ο Καθηγητής παρουσίασε συνοπτικά το μέχρι τώρα έργο των Τριών κι εκείνοι μίλησαν από καρδιάς στους νέους επιστήμονες για το παρελθόν, το παρόν και το όποιο μέλλον των ζακυνθινών γραμμάτων, τις αγάπες, τους προβληματισμούς και τις βλέψεις τους, απάντησαν μάλιστα και στα ερωτήματα που εξέφρασαν οι φοιτητές, προσφέροντάς τους ύστερα αντίτυπα διάφορων εκδόσεών τους, χάριν ουσιαστικότερης γνωριμίας.

Τέλος, ο Καθηγητής Ανδρειωμένος έκαμε δηλώσεις στον φακό του Ίσκιου μας:  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails