© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνεχίζονται οι χειμερινές εκδηλώσεις στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών



Συνεχίζονται οι χειμερινές εκδηλώσεις στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια), του μήνα Μαρτίου 2012, που είχαν ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου 2012 με την ομιλία του Καθηγητή στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κεντρωτή με θέμα: «Δύο δίδυμα σονέττα του Λορέντζου Μαβίλη».
Για το επόμενο διάστημα προγραμματίστηκαν οι εξής διαλέξεις:
α) Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 θα μιλήσει η πεζογράφος κ. Λιάνα Βραχλιώτη με θέμα: «Εξομολογήσεις (αποσπάσματα ανέκδοτης πεζογραφίας).  
β) Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο κ. Σπύρος Βέργης και η κ. Αλεξάνδρα Παγιατάκη, θα διαβάσουν μερικά από τα ωραιότερα νεοελληνικά ποιήματα από τον μεσοπόλεμο μέχρι τη β΄ μεταπολεμική γενιά (ποιητών που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας), με επιλογή και εισαγωγή του κ. Δημήτρη Κονιδάρη. Για την εκδήλωση αυτή η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών συνέπραξε με τον «Κύκλο Ποιητών», ενός ελληνικού φορέα-μέλους του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης (World Poetry Movement).
γ) Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 θα μιλήσει ο δικηγόρος – ιστορικός ερευνητής κ. Νάσος Λαβράνος, με θέμα: «Πολιτική συγκρότηση του επαναστατημένου έθνους – Το προσωρινό πολίτευμα και η εθνική διοίκηση», στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας.
δ) Τέλος, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 ο Καθηγητής στο Τμ. Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Πολίτης θα μιλήσει με θέμα: «Η Κέρκυρα του 19ου αιώνα μέσα από αρχειακό υλικό του Προξένου της Ισπανίας Λορέντσου Μαμπίλη», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τα 100 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του ποιητή στον Δρίσκο.
Είχαν προηγηθεί στη σειρά για τον Λ. Μαβίλη οι ομιλίες των κ.κ. Νάσου Μαρτίνου και Περικλή Παγκράτη. Στις εκδηλώσεις για τον Μαβίλη εντάσσεται και Επιστημονική Διημερίδα για το έργο του Ποιητή, με πανεπιστημιακούς νεοελληνιστές, που θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά, με επιμέλεια του πανεπιστημιακού Καθηγητή και αντιπροέδρου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών κ. Θεοδόση Πυλαρινού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails