© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Αναδημιουργώντας φωτογραφίες


Τις όλο άνοιξη, φως και χρώμα αυτές φωτογραφίες μου απέστειλε ο ιντερνετικός φίλος Ηλιογράφος, σπουδαίος φωτογράφος! Όμως, είπα να τις "πειράξω" λιγουλάκι... Τι εννοώ; Αυτές που βλέπετε αποτελούν πολύ μικρές, αλλά ουσιώδεις νομίζω, λεπτομέρειες από μεγαλύτερες φωτογραφίες που έλαβα.
Ούτως ή άλλως θεωρώ, ότι στα έργα τέχνης (και οι φωτογραφίες του Ηλιογράφου είναι έργα τέχνης) σημασία έχει, όχι μόνον αυτό καθεαυτό το έργο, αλλά η δυνατότητα πρόσληψής του από εμάς. Επί του προκειμένου: Είδα τις καλές φωτογραφίες Ηλιογράφου που έλαβα και απέσπασα (ανα-δημιουργικά πιστεύω) τα κομμάτια που δημοσιεύω εδώ. Ας με συγχωρήσει για την εικαστική "παρέμβαση" και τον ευγνωμονώ για το όλο παιχνίδι!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
κράτησες την ψίχα, τώρα μου φαίνονται πολύ καλύτερες!

Roadartist είπε...

...τις έλαβα κ εγώ..και αμέσως του απάντησα ότι είναι σαν πίνακες ζωγραφικής.. (ε, ηλιογράφε??) ..μαζί με αυτά του έγραψα και ερωτήσεις "που, τι μηχανή, πότε">>>?> >>> )

:)

Anastasios είπε...

Προσπαθώ κι εγώ να τον μιμηθώ, φωτογραφίζοντας τα μικρά και σημαντικά πράγματα και θάματα της καθημερινότητάς μας, χωρίς όμως ανάλογη επιτυχία.

Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε αυθεντία στον τομέα αυτό.

Η ματιά του ομορφαίνει πάντα τις οθόνες και τις ψυχές...

Φαίδρα Φις είπε...

πανέμορφες είναι!

φέρνουν πιο κοντά την Άνοιξη.

μπράβο και στους δύο!

καλή Κυριακή
ασπασμούς

kiki είπε...

Πολύ όμορφες οι φωτό του Ηλιογράφου κι εσύ κράτησες τα καλύτερα!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Υπέροχες έτσι κι αλλιώς.
Θαύμα είναι.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails