
Στο φιλμ, διάρκειας μιας ώρας, ο ποιητής Μανώλης Τσακίρης μάς φιλοξενεί στο σπίτι του Ρίτσου, παρουσιάζοντας στοιχεία της ζωής του, τα οποία μάς εισάγουν στη θεατρικότητα της ποίησής του.
Στο αφιέρωμα αυτό, άνθρωποι του Θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί) παρουσιάζουν την επαφή που είχαν με τα θεατρικά κείμενα του Ποιητή. Μιλούν γι' αυτή τους την εμπειρία και καταθέτουν τις απόψεις τους για την δυνατότητα των κειμένων αυτών να μεταφερθούν στη θεατρική σκηνή. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά πλάνα από αυτές τις προσπάθειες, και δοθείσης ευκαιρίας γίνονται αναφορές στον ποιητή, τη ζωή και το έργο του.
Αναφέρουμε τους βασικούς συντελεστές της ταινίας:
Σκηνοθέτες: ΜΙΝΩΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΣΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Θεωρητικοί του Θεάτρου: ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ.
Μουσικός επιμελητής - Συνθέτης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.
Για να δείτε κι εσείς το φιλμ, κάντε κλικ στην παραπάνω φωτό, στην οποίαν αποτυπώνεται μια πέτρα ζωγραφισμένη από τον ίδιο τον Ρίτσο.
1 σχόλιο:
Αγαπητε Π.Κ. γεια σας...Έχω κάτι για σας στο μπλογκ μου, αν θέλετε και μπορείτε, περάστε να δείτε...
Καλό Σ/Κ να έχετε...
Δημοσίευση σχολίου