Έχω τη μεγάλη ευχαρίστηση ν' αναγγείλω στους απανταχού αναγνώστες του Ιστολογίου μας μια εξαιρετική και πολυσήμαντη πνευματική χαρά:
Τον επάξιο διορισμό του φίλου και συναδέλφου εκπαιδευτικού Τάσου Καλημέρη στη θέση βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: “Θερμοδυναμικές και Ρευστομηχανικές διεργασίες σε Φυσικά συστήματα” (ΦΕΚ Γ 1007.30/10/08), διακεκριμένου ήδη στο Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Παραρτήματος Ζακύνθου).
Όπως είναι κατανοητό, τίποτα δε χαρίζεται. Όλα κατακτώνται με μόχθο και ιδρώτα. Ο Τάσος Καλημέρης είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ενός Ζακυνθινού, αφοσιωμένου κατά πάντα στην επιστήμη του, ο οποίος εργάζεται με αυταπάρνηση και μεράκι στους ευαίσθητους και απαιτητικούς τομείς της Έρευνας και της Εκπαίδευσης.
Του ευχόμαστε από καρδιάς, να συγχαρούμε και σε ανώτερες κατακτήσεις του, για την ωφέλεια της Επιστήμης, αλλά και της γενέτειρας Ζακύνθου, σε καιρούς γενικευμένου αμοραλισμού και πνευματικής καχεξίας.
Who is Who
Ο Αναστάσιος Καλημέρης είναι Μαθηματικός και διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (η διατριβή του εμπίπτει στο πεδίο της Αστροφυσικής και συγκεκριμένα στα θέματα δομής και εξέλιξης του εσωτερικού αστέρων).
Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 18 πρωτότυπες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις (papers) που έχουν λάβει 140 αναφορές (citations) στην διεθνή βιβλιογραφία (4 εξ αυτών σε textbooks εκδόσεων Cambridge), 8 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και 4 σε ελληνικά. Έχει διατελέσει κριτής (referee) εργασιών έγκριτου πανευρωπαϊκού επιστημονικού περιοδικού. Έχει συγγράψει και εκδώσει δυο βιβλία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένα Μηχανικής Ρευστών (Εισαγωγή στις γεωφυσικές ροές), και ένα Μαθηματικών (Εισαγωγή στις συνήθεις Διαφορικές εξισώσεις).
Έχει εργαστεί επί τέσσερα έτη (1989-1993) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ως ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος με καθήκοντα ερευνητή, έχει λάβει μέρος σε τέσσερα διεθνή ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δυο εκ των οποίων υπό την χρηματοδότηση του NATO, συνολικής διάρκειας τεσσάρων ετών (1994–1998). Από το 2004 διδάσκει στο τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων νήσων, Μαθηματικά, Φυσική, Ρευστομηχανική Περιβάλλοντος, Μετεωρολογία, ενώ είναι υπεύθυνος σχεδιασμού, ανάπτυξης και λειτουργίας του εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος. Για το ερευνητικό του έργο, έχει τιμηθεί από το Who’s who in the world και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου.
4 σχόλια:
Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!
Συγχαρητήρια!
@ Δέσποινα,
Ο Καλημέρης είναι κεφάλαιο για τη Ζάκυνθο!
Καλημέρα!
@ Αριάδνη,
Όλοι χαιρόμαστε με την ανάδειξη των Αξίων και των αξιών!
Δημοσίευση σχολίου